The Walking Dead - nem csak a szezonzárót változtatta meg komolyan a koronavírus-járvány

A készítőknek teljesen máshogy kell majd felvezetni a következő évadot.

The Walking Dead - nem csak a szezonzárót változtatta meg komolyan a koronavírus-járvány

A The Walking Dead ugyebár végső soron arról szól, hogy egy megfékezhetetlen vírus milyen hatással van az emberiségre. Ironikus, hogy a valóságban is terjed egy elég komoly vírus, ami pedig hatással van a The Walking Dead forgatására. Angela Kang, a sorozat showrunnere elmondta, hogy a szezonzáróval és az utána következő dolgokkal kapcsolatban is nagy változások következtek be.

A koronavírus-járvány valójában a The Walking Dead tizedik évadának utómunkálatai közben ütött be igazán, amit így be is kellett fejezniük. Hónapokkal később aztán végre pár napja leadták a szezonzárót, amiben számos történeti szál lezárult, ismerős karakterek visszatértek, és felvezettek egy teljesen új fenyegetést is.

Eredetileg azonban nem egészen ilyen lett volna a befejezés, és másféle módon vezették volna át a történetet a 11. évadba. Az új helyzethez alkalmazkodva azonban változtatni kellett, és a következő évad előtt hat kisebb, áthidaló epizódot kell elkészíteniük:

"Már javában írtuk a 11. évadot, ahova szokás szerint egy nagyon látványos nyitó részt terveztünk, több száz statisztával, akik zombiként és emberként egymásnak esnek. Azonban hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a jelenlegi helyzetben ez nem megvalósítható, és nem is igazán lenne okos dolog belevágni. Ezért végül a stúdió arra kért minket, hogy változtassunk a terveken, és készítsünk néhány történetet, amik kiterjesztik a tizedik évadot, és átkötnek minket a következő évadba" - nyilatkozta Kang. 

Mivel nagy, zombihordákkal teli jeleneteket nem igazán lehet forgatni a járvány alatt, így a hat átkötő epizód kisebb, intimebb lesz, kevesebb szereplővel. Alapvetően leginkább a karakterekre koncentrálnak majd, jóval kevesebb akcióval, ez pedig egy egészen újfajta kihívás az írói csapatnak.

A színészeknek mindenesetre tetszik a dolog, hiszen így a főbb karakterek még inkább fókuszba kerülhetnek, és lehetőség lesz olyan dolgokat megmutatni, amikre korábban talán nem volt lehetőség.

Ezzel együtt a Maggie-t alakító Lauren Cohen elmondta, hogy az egyik epizód rá fog koncentrálni, és nagyon ijesztő lesz az egész:

"Úgy voltam ezzel, hogy elképesztő lesz ez az egész. Ezek a covidos megszorítások nagyon aprólékos és ijesztő epizódokat eredményeznek. Azon a határon vagyok, hogy elspoilerezzek valamit, de nem szabad, úgyhogy csak annyit mondok, hogy nagyszerű részek lesznek" - nyilatkozta a színésznő.

Ti mit gondoltok? Akár még jót is tehet a The Walking Deadnek, hogy kicsit szűkebbre húzzák a nadrágszíjat, és egy kicsit más jellegű epizódokat készítenek, amik aztán elvezetnek minket az új évadig?

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap