The Batman - itt az első trailer, és kiderültek részletek

Több legendás főgonosz is feltűnik majd a filmben.

The Batman - itt az első trailer, és kiderültek részletek

Mint arról beszámoltunk, befutott az első előzetes a Matt Reeves által rendezett új Batman-filmből, ami egyelőre nem a legszerencsésebb projekt a világon. Eleve hosszú évekig tartott, mire a direktor meggyőzte a stúdiót, hogy engedjen neki egy olyan filmet készíteni a Denevéremberről, ami kvázi kívül esik a "DC-filmes kánonon", és amiben egy korábban nem látott módon mutatja be a szuperhőst és ellenfeleit.

Aztán megkapta a zöld utat, elkészült a forgatókönyv, és még a forgatás is elindult, azonban márciusban meg is kellett állni a koronavírus-járvány miatt. Éppen ezért Reeves hangsúlyozza, hogy a lent látható előzetest annak fényében érdemes megtekinteni, hogy még csak a film körülbelül 25-30%-át forgatták le, és ha szeptemberben újra elindulhatnak majd a kamerák, további három hónapnyi munka vár rájuk, mire mindent felvesznek.

Ezzel együtt nem csak az előzetesnek örülhettünk, hanem Reeves számos kérdésre válaszolt, és felfedett néhány érdekességet a történettel és a karakterekkel kapcsolatban. Úgyhogy aki abszolút semmit nem szeretne tudni a filmről, az innentől kezdve inkább ne olvasson tovább.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a The Batman még viszonylag fiatal éveiben mutatja be a szuperhőst, ahol mindössze csak második éve tevékenykedik önjelölt igazságosztóként. Ezt most Reeves úgy írta le, mint egy kísérletet, aminek keretében Bruce Wayne megpróbál rájönni, hogyan kapcsolódnak a bűnügyi szálak, és hogy mit tud tenni annak érdekében, hogy végre megváltozzon a helyzet a városban.

Ez tulajdonképpen megerősíteni látszik azt is, hogy a film leginkább Batman nyomozói képességeire koncentrál majd, főleg, hogy az igazi főellenség Rébusz lesz, akinek a feladványait meg kell fejteni.

Reeves szerint akkor kapcsolódunk majd be a történetbe, amikor igazából kezd kiderülni Batman számára, hogy amit csinál, az nem igazán működik, vagy legalábbis nem azt a hatást éri el, amit ő várt volna. Ezt követően egy komolyabb gyilkolási hullám indul el Gothamben, ami csak megerősíti a főhős hitét abban, hogy valami komoly gond van a városban, ráadásul egyre növekszik a korrupció mértéke is.

Reeves hangsúlyozza tehát, hogy nem egy olyan jellegű eredettörténetről van szó, mint mondjuk a Batman Begins esetében, azonban mégis a szuperhős egy korai életszakaszát ismerhetjük meg. Ennek pedig része lesz az is, hogy Batman felderíti, miként kapcsolódik vagy kapcsolódott az ő családja a várost átszövő rendszerszintű korrupcióhoz.

Reeves egyértelművé tette, hogy habár lehet számítani akciójelenetekre meg mindenféle látványos dologra, azért végső soron ez egy nagyon személyes történet lesz.

Habár a film valódi főellensége a Paul Dano által alakított Rébusz lesz, a rendező megerősítette, hogy más klasszikus gonoszok is feltűnnek majd, nevezetesen a Pingvin (Colin Farrell) és Carmine Falcone (John Turturro) is. 

Rébusszal kapcsolatban annyit árult el Reeves, hogy egy nagyon sötét karakter lesz ebben a filmben. Pingvin és Falcone azonban még a korai időszakukban járnak (Batmanhez hasonlóan), még egyikük sem az a fajta széles körben ismert gonosztevő, mint ahogy jellemzően ismerjük őket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap