TGT BigBang: új tuning szoftver GeForce videokártyákhoz

A Point of View és a TGT illetékesei egy új alkalmazást jelentettek be, amellyel hatékonyan tuningolhatóak a különböző GeForce videokártyák, méghozzá gyártótól függetlenül.

TGT BigBang: új tuning szoftver GeForce videokártyákhoz

A TGT szoftvermérnökei által kifejlesztett alkalmazás a TGT BigBang nevet viseli. Az újdonság nem csak a Point of View és a TGT, hanem az összes többi gyártó GeForce sorozatú videokártyáival is működik. A szoftver a GeForce GTS 450-es, illetve ezeknél újabb modellekkel hibátlanul képes együttműködni, legyen szó Fermi vagy akár Kepler architektúra köré épülő megoldásról. Persze nem csak egy, hanem egyszerre akár 8 GPU kezelése is megoldható a szoftverrel, ami a Multi-GPU rendszerek szerelmeseinek különösen jó hír.

Az alkalmazás segítségével a GPU alap órajele mellett a memóriachipek órajele is módosítható, plusz figyelemmel kísérhetjük a GPU aktuális hőmérsékletét, valamint a hűtőventilátor pillanatnyi fordulatszámát is. Hab a tortán, hogy a TGT BigBang még a Power Target értékének növelésére is lehetőséget ad, ami tuning alkalmával lehet fontos.

A Kepler architektúrára alapozó GPU-val ellátott videokártyáknál automatikus tuning funkció is rendelkezésre áll – ehhez jelenleg GeForce GTX 660-as vagy gyorsabb modell alkalmazására van szükség.

A TGT BigBang folyamatosan vizsgálja a GPU aktuális magórajelét, majd méri, hogy az adott órajelen mennyi időt töltött el a GPU. Végeredményként egy pontos statisztikát kapunk, amelyből kiderül, hogy az adott idő mekkora részében működött a Boost órajelnél magasabb órajelen a tuningolt GPU. A TGT BigBang a méréseket természetesen a háttérben végzi. Az alkalmazás emellett Bright Boost funkciót is kínál, amely hat különböző gamma görbe alkalmazását teszi lehetővé annak érdekében, hogy az egyes játékok még jobb vizuális élményt nyújthassanak.

A TGT BigBang első kiadása az 1.0.1-es verziószámot viseli és tökéletesen kompatibilis a különböző GeForce driverekkel. Az új szoftvert innen tölthetik le az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward