Tex Murphy utolsó esélye

1998 óta nem készülhetett új Tex Murphy játék, most felvillant a reménysugár, és talán újra viszontláthatjuk kedvenc magánnyomozónkat.

Tex Murphy utolsó esélye

A már nem annyira harmatos ifjak közülünk bizonyára emlékeznek még Tex Murphy-re, az ügyefogyottan kemény, jólelkű magánnyomozóra, aki a 21. századi poszt apokaliptikus San Francisco utcáit rótta. Legelső kalandja az 1989-es Mean Streets volt, ezt követték a Martian Memorandum (1991), az Under Killing Moon (1994), és a The Pandora Directive (1996). A legutolsó játék a sorozatban az 1998-as Tex Murphy: Overseer volt, ezután a fejlesztőt, az Access Software-t megvásárolta a Microsoft, aztán eladta a Take-Two Interactive-nak, akik végül bezárták. A sorozat jogai csak 2009-ben kerültek vissza az alkotókhoz, Aaron Connershez és Chris Joneshoz, akik régi csapattársaikkal egyetemben független stúdiót alapítottak Big Finish Games néven, ám kísérleteik, hogy kiadót találjanak egy új Tex Murphy játéknak sajnos mindezidáig kudarcba fulladtak.

A Project Fedora (amely Tex jellegzetes kalapjáról kapta a nevét) most talán mégis megvalósulhat, az alkotók a Double Fine Adventure és a Wasteland 2 akciójának sikerén felbuzdulva a Kickstarter segítségével szeretnék összegyűjteni a játék elkészítéséhez szükséges összeget. Ha bejön nekik, a játék sokkal nagyobb kaliberű is lehet, mint ahogy eredetileg tervezték, több színészt és helyszínt vonultathat fel, és a történet is többfelé ágazóbb és változatosabb lehet. A gyűjtés május 15-én veszi kezdetét, addig is a Big Finish Games weboldalán lehet kapcsolatba lépni az alkotókkal, akik várják az ötleteket, észrevételeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward