Teljesen új Skype alkalmazással állt elő a Microsoft

A Skype 8.0 személyi számítógépekre készült, és komoly újításokat vezet be, melyeknek köszönhetően végre sokkal használhatóbb lesz a program.

Teljesen új Skype alkalmazással állt elő a Microsoft

A Skype egykor a vezető csevegő szolgáltatások sorát erősítette, viszont az okostelefonok térnyerésével fokozatosan a háttérbe szorult. A Microsoft nem úgy fejlesztette a szolgáltatást, hogy az képes legyen tartani a lépést a konkurenseivel, most viszont megpróbál újult erővel (és klienssel) visszatérni a köztudatba.

A személyi számítógépeken a Skype 7.0 program futott már hosszú évek óta, és bizony nemcsak az idő járt el felette, ugyanis már akkor problémásnak és hiányosnak számított, mikor 2011-ben megjelent. A klasszikus Skype-nak most azonban végleg búcsút mond a redmondi alakulat, és a Skype 8.0 lép a helyébe. Bár a verziószám alapján azt lehetni gondolni, hogy ez csak egy egyszerű frissítés, valójában sokkal többről van szó, ez a Skype ugyanis az alapjaitól lett újratervezve. A Microsoft az újdonság érkezésével a régi szoftvert fel is számolja, szeptember elsejétől a számítógépeken nem használható tovább a Skype 7.0, szóval azoknak, akik még ezt alkalmazzák, mielőbb érdemes átállniuk a Skype 8.0-ra.

Galéria megnyitása

A friss Skype nem hoz korábban soha nem látott, radikális újításokat, de végre több fronton is pótolja a lemaradását a manapság népszerű szolgáltatásokhoz képest, és sallangoktól mentesen képes lesz ellátni a fő feladatait. Az első és legfontosabb dolog, hogy a kezelőfelület kialakításakor ügyelt arra a Microsoft, hogy hasonló interfész fogadja majd az embereket, mint korábban, így senkinek sem lesz idegen a program annak ellenére, hogy egyébként teljesen megújult. Lényeges, hogy a videócsevegések mostantól a korábbinál sokkal nagyobb felbontásban zajlanak majd. A Skype ettől kezdve 1080p-s támogatást biztosít, és a csoportos csevegésekben akár egyszerre 24 ember is részt vehet majd, szóval nem okoz neki gondot a videokonferenciák lebonyolítása sem. Érdekesség, hogy képernyőmegosztásra is van mód, ezzel pedig a távoli segítségnyújtás is megkönnyíthető. A csoportos csevegésekben az emberek a „@” használatával címezhetik majd az üzeneteiket, így egyértelművé tehető, hogy az adott sor éppen kinek szól. (Ha valakinek így írnak, az kiemelt értesítést is kap, hogy véletlenül se kerülje el a figyelmét a dolog.)

Galéria megnyitása

A vállalat jelentősen megnövelte a küldhető fájlokra vonatkozó méretkorlátot. Itt már akár 300 MB-os dokumentumokat, multimédiás tartalmakat is minden gond nélkül lehet majd mozgatni. A továbbítani kívánt fájlokat pedig csak bele kell „dobálni” a beszélgetés ablakába, nem kell a küldés menüből betallózni a dolgokat. A megosztott dokumentumokat, fényképeket és mozgóképfelvételeket nagyon egyszerűen lehet bármikor böngészni, ugyanis már van egy beépített galéria erre a célra. A megfelelő ikon használatát követően azonnal láthatóvá válik az összes fájl, ami az adott beszélgetésben korábban gazdát cserélt. Ez igazán jól fog jönni olyan esetekben, ha például munkatársakkal cserél információt az ember, és olyan dolgok kerülnek megosztásra, amikre bármikor szükség lehet.Agalériával akár több hónapos képet vagy iratot is pillanatok alatt elő lehet majd keríteni.

Galéria megnyitása

A testreszabhatóságra is ügyelt a Microsoft, és az új Skype esetében új témák várják majd az embereket. A szín átállításához a profilra kell kattolni, majd itt ki kell választani a „Color” menüpontot. A Skype 8.0-nak is része a belső értesítési panel, ahol könnyedén át lehet tekinteni a beszélgetések állapotát egy pillanat alatt. És az említettek mellett még néhány egyéb apró újításra is figyelmesek lehetnek majd a felhasználók menet közben.

Zárásul azt még el kell mondani, hogy a Skype-nak egyébként van egy UWP (Universal Windows Platform) kliense is, ami a Windows Store-ból szerezhető be. Jelen állás szerint ez a program a későbbiekben is elérhető marad. Szóval azok a felhasználók, akik esetleg az UWP-s Skype-ot alkalmazzák, nyugodtan maradhatnak annál, nem kell azzal foglalkozniuk, hogy időben a Skype 8.0-ra váltsanak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward