Tarantino szerint még nem jött el a blockbuster filmek uralma

Beszélt arról, hogy tényleg sorozatot fog készíteni, Star Trek-filmet viszont nem.

Tarantino szerint még nem jött el a blockbuster filmek uralma

A legendás rendező, Quentin Tarantino több dologról is hosszasan nyilatkozott, amit csak viszonylag ritkán tesz meg, ráadásul meglepően sok konkrétumot is elárult a jövővel kapcsolatban. Először is azonban azzal kezdte, hogy szerinte nem történt meg tavaly a blockbuster filmek végleges egyeduralma. Mint fogalmazott, az olyan nagy, konglomerátumok által tulajdonolt franchise-okról mindenki tud, mint a Marvel-képregényfilmek, a Star Wars, a Godzilla, vagy éppen a James Bond, és könnyen lehetett volna, hogy az ezekhez hasonló alkotások 2019-ben végleg elérik a teljes világuralmat.

Ez azonban szerinte nem történt meg, ugyanis 2019-ben nagyon sok eredeti, alkotói film is kikerült, ezekre volt közönségigény, még a mozikban is. Úgyhogy az egyedi alkotók szerinte igen jó évet zártak tavaly, azonban ha megvalósult volna a blockbusterek végső uralma, akkor könnyen lehet, hogy többet nem láttunk volna ilyeneket, vagy csak nagyon keveset. Szerinte ugyan az Avengers: Endgame teljesen elszívta a levegőt minden elől, másról se lehetett beszélni és hallani a megjelenése előtti és utáni egy hónapban, mint erről.

Viszont az utolsó Star Wars esetében véleménye szerint ez már nem történt meg, hiába igyekezett a Disney nagyon, hogy mindenhol ott legyen a film, és minden létező helyen promotálják.

Elárulta, hogy nagyon büszke rá, hogy a Volt egyszer egy Hollywooddal olyan legendás rendezők mellett jelölték díjakra, mint Martin Scorcese, akinek Az ír című szintén kiválóan sikerült, és egy jó példa arra, hogy valami akkor is lehet sikeres, ha a nagy stúdiók lemondanak róla.

Western lesz, Star Trek nem

Tarantino korábban már beszélt arról, hogy már megírt öt teljes epizódot a Bounty Law nevű fikcionális western sorozatához, amit a Volt egyszer egy Hollywoodban be is mutattak. Mint elárulta, ténylegesen tervezi, hogy ezt a sorozatot elkészíti, azonban nem tekinti azt a film részének: habár a filmbéli Rick Dalton alakítja Jake Cahillt, ez a sorozat Jake Cahillról fog szólni.

Tarantinónak nagyon tetszik, hogy rövidebb etapokban meséljen el egy történetet, egészen konkrétan félórás sorozatban gondolkozik, amiből a tényleges játékidő 22 perc. Ehhez olyan sorozatokból merített ihletet, mint a Wanted, a Dead or Alive, a The Rifleman, és a Tales of Wells Fargo.

Egyértelművé tette, hogy a sorozatot ténylegesen meg fogja írni, és minden egyes epizódját ő fogja rendezni, azonban még kell körülbelül másfél év ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön.

Korábban felmerült már, hogy Tarantino készítene egy saját Star Trek-filmet is, ami később annyiban módosult, hogy a forgatókönyvet nem ő, hanem a The Revenant írója, Mark L. Smith szerezné. Most azonban Tarantino egyértelművé tette, hogy minden valószínűség szerint a stúdió ugyan el fogja készíteni ezt a filmet, de nem ő fogja rendezni, viszont nagyon szívesen adna tippeket amikor összeáll az első nyers vágás.

Felemlegette, hogy minden valószínűség szerint tényleg a következő filmje lesz az utolsó, és nagy esély van rá, hogy azt is a Sony Pictures adja majd ki, ugyanis jól sikerült az együttműködés a Volt egyszer egy Hollywood alatt. Leszögezte azonban, hogy sok mindent szeretne még csinálni, mielőtt belevág ebbe a bizonyos filmbe...

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap