Szuperkompakt processzorhűtő GELID módra

A GELID újdonsága mindössze 5,9 centiméter magas, hűtőteljesítménye pedig 136 watt.

Szuperkompakt processzorhűtő GELID módra

A kompakt, helytakarékos asztali számítógépeknél kényes kérdés a megfelelő processzorhűtő kiválasztása, hiszen limitált mennyiségű hely áll rendelkezésre, ahova akármekkora processzorhűtő bizony nem fér be. A helyzetet tovább bonyolíthatja, ha combosabb, magasabb TDP-vel rendelkező processzor választunk, amelyhez a kompakt, de kis hűtőteljesítmény biztosító processzorhűtők nem használhatóak.

A GELID pont erre a helyzetre kínál egy lehetséges megoldást a SlimHero személyében, ami nem más, mint egy kompakt, de viszonylag nagy hűtőteljesítményt biztosító univerzális processzorhűtő. A SlimHero összesen négy darab hőcsővel bír, amelyek a réz talpazattól hatékonyan és gyorsan továbbítják az adott processzor által termelt hőt az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz. Az alumínium lamellákat a mérnökök úgy alakították ki, hogy azok alacsony légellenállásúak legyenek, így a ventilátor halkabban és hatékonyabban láthatja el feladatát.

A mindössze 5,9 centiméter magas processzorhűtő egy 120 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is ellátott ventilátort kapott. A HDB (Hydro Dynamic Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor a percenkénti 750-es és 1600-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, méghozzá 12 dB(A) és 25,4 dB(A) közötti zajszint mellett. A légkeverő óránként maximum 89,1 köbméternyi levegő megmozatására képes. Az alacsony profilú processzorthűtő 136 wattos maximális hűtőteljesítményt kínál, ami kompakt konfigurációk esetében tökéletesen elegendő.

A SlimHero AMD processzorfoglalatra bármilyen "tájolással" felszerelhető, de emellett az Intel különböző processzorfoglalataival is kompatibilis. A termék az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es processzorfoglalatai mellett az Intel LGA-755/1155/1156/1366-os processzorfoglalataihoz is passzol. A jobb hőátadás érdekében a gyártó GC-2-es hővezető pasztát is mellékel az újdonsághoz.

A halkan üzemelő SlimHero öt év garanciával kerül az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói ára pedig 25 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward