Szupergyors USB 3.0-s HDD dokkoló a HighPoint-tól

A HighPoint legfrissebb HDD dokkolója 2,5 colos és 3,5 colos SATA adattárolókat egyaránt fogad, méghozzá egyszerre kettőt is.

Szupergyors USB 3.0-s HDD dokkoló a HighPoint-tól

A RocketStor 5422-es modell a SATA 3 Gbps-os és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott 2,5 colos, illetve 3,5 colos adattárolókat fogadja. A kétlemezes külső HDD dokkoló két darab USB 3.0-s csatlakozó segítségével kapcsolja a benne helyet foglaló adattárolókat az adott számítógéphez, méghozzá az UAS (USB Attached SCSI) protokoll használatával. Az UAS alkalmazása azért jó hír, mert ezzel a protokollal maximálisan kiaknázható a rendelkezésre álló adatátviteli sávszélesség, ugyanis a protokoll egyidejűleg több adatátviteli folyamat kezelésére is képes, nem úgy, mint BOT alapú társa. Utóbbi, azaz a BOT (Bulk Only Transport) egyszerre csak egy feladat elvégzését teszi lehetővé, így amíg az adott feladattal el nem készült a rendszer, nem indulhat új. Az UASP tehát segít az adatátviteli sebességek maximalizálásában, és a processzorterhelés csökkentésében is, ami összességében gyorsabb, rugalmasabb rendszert eredményez.

A RocketStor 5422-es modell akkor nyújtja a legjobb teljesítményt, ha a harmadik generációs RocketU 1144C típusú bővítőkártyához kapcsoljuk, ami szintén rendelkezik UAS támogatással - ekkor az USB 3.0-s szabványban rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázhatjuk. Az okos kis kiegészítő akár a 4 TB-os SATA 6 Gbps-os merevlemezekkel is képes megbirkózni, de a leggyorsabb 2,5 colos SSD meghajtóktól sem ijed meg. A kompakt, helytakarékos külső HDD dokkoló asztali számítógéphez és noteszgéphez egyaránt hatékonyan használható, amennyiben rendelkezésre áll két darab szabad USB 3.0-s port. Jó hír, hogy a rendszer Plug & Play módszerrel működik, így könnyedén, pillanatok alatt beüzemelhető, az adattárolók esetében pedig Hot Plug és Hot Swap támogatás is rendelkezésre áll, így gyorsan és egyszerűen, a kiegészítő kikapcsolása nélkül cserélgethetjük az adattárolókat.

A HighPoint RocketStor 5422-es külső dokkolója, amely 2,5 colos és 3,5 colos SATA adattárolókat egyaránt fogad, már elérhető kereskedelmi forgalomban. A hasznos kis kiegészítőért 99 dollárt kérnek el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward