Színhű kijelzőjükkel tarolhatnak az MSI Prestige noteszek

Az új notebookok az sRGB színteret 100%-ban lefedik, kijelzőjük pedig gyárilag kalibrálva érkezik a minél jobb színhűség érdekében. Bónusz: nem lesznek drágák.

Színhű kijelzőjükkel tarolhatnak az MSI Prestige noteszek

Az MSI egy új noteszgép sorozattal jelentkezik, amelynek tagjai kifejezetten a színhű képi megjelenítésre vágyó felhasználókat veszik célba – mint például a fotósokat, a videó szerkesztőket, illetve minden egyéb olyan szakembert, akinek munkájához feltétlenül színhű kijelzővel ellátott noteszgépre van szüksége.

A noteszgépek piacán elég ritka dolog a 100%-os sRGB színtér lefedettséggel dolgozó kijelző, így az MSI Prestige sorozatának tagjai nagy érdeklődésre tarthatnak számot, már csak azért is, mert vonzó tulajdonságaikhoz meglehetősen baráti ár társul. A Prestige sorozatban kétféle modell lapul: az egyik 15,6 hüvelykes, a másik pedig 17,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt kapott. A kijelzőről mindössze annyi tudható, hogy képes az sRGB színtér 100%-os lefedésére, eDP kapcsolaton keresztül kommunikál a videokártyával, a maximális színhűség érdekében pedig gyárilag kalibrálva érkezik. A Full HD panel típusáról sajnos nem esik szó a hivatalos gyártói sajtóközleményben, de annyi kiderül, hogy a panel széles betekintési szögekkel büszkélkedhet, és tükröződés-gátló bevonatot is kapott.

Az új noteszgépek nem csak színhű képet kínálnak, de elegánsak és erősek is. Fedélzetükön egy négymagos, nyolc szálon dolgozó Core i7-4720HQ típusú mobil processzor teljesít szolgálatot, amely 2,6 GHz-es alap- és 3,6 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen ketyeg. A videokártya szerepét egy Nvidia GeForce GTX 950M típusú mobil megoldás tölti be. Rendszermemóriából a 15,6 hüvelykes kijelzővel ellátott PE60-as konfiguráció 12 GB-nyit, a 17,3 hüvelykes kijelzőre támaszkodó PE70 pedig 16 GB-nyit kapott. Az adatok tárolásáról a költséghatékonyság jegyében egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik, de a vonzó árcédulákat nézve ez aligha meglepő.

Mindkét notebook DVD Super Multi optikai meghajtóval, Killer sorozatú Gigabites Ethernet vezérlővel, illetve Intel 1x1 Wireless-AC 3160-as vezérlővel érkezik. A kínálatból az SD/SDHC/SDXC memóriakártya-olvasó sem hiányzik, a csatlakozók között pedig három darab USB 3.0-s port, egy USB 2.0-s port, illetve egy HDMI 1.4-es videó kimenet sorakozik.

Az új notebookok négy darab hangszórót kaptak, valamint 720p-s webkamerával is büszkélkednek. A termékek 102 gombos billentyűzettel és többérintéses támogatással ellátott érintőpaddal kerülnek az üzletek polcaira.

Mivel költséghatékony megoldásokról van szó, nem számíthatunk MacBook szintű kecsességre: a 15,6 hüvelykes modell 26,92 milliméteres, 17,3 hüvelykes társa pedig 28,96 milliméteres vastagsággal bír. Tömeg tekintetében előbbi 2400 grammot, utóbbi pedig 2700 grammot nyom a mérlegen.

Az MSI Prestige sorozatú noteszgépei hatcellás akkumulátorral érkeznek, arról azonban nincs hír, pontosan mennyi ideig tart ki az energiaforrás egyetlen teljes töltés hatására. Az viszont biztos, hogy a 15,6 hüvelykes modell listaára 1199,99 dollár, 17,3 hüvelykes társát pedig 1299,99 dollárért vihetjük haza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward