Star Wars - Revan újra a kánon része

A Knights of the Old Republic népszerű főhőse visszakerült a hivatalos történetbe.

Star Wars - Revan újra a kánon része

Mint ismeretes, miután a Disney megvásárolta a LucasFilmet, a kiterjesztett Star Wars-univerzum jelentős részét kánonon kívül helyezték, így több évtizednyi regény, képregény és játék került be a Legends kategória alá - amik létező sztorik, de nem részeik a hivatalos történetmenetnek.

Sokáig úgy látszott, hogy erre a sorsra jutott minden idők egyik legjobb Star Wars-játéka a Knights of the Old Republic is. Először azonban Az utolsó jedikben, pontosabban az ahhoz készült vizuális útmutatóban bukkanhattunk nyomokra azzal kapcsolatban, hogy Revan és társai talán mégis maradtak a kánonban.

A nyolcadik epizód központi témája Luke visszatérésre és száműzetése, azonban mint a filmből kiderül Luke mindenféle régi jedi ereklyét és könyvet begyűjtött, mielőtt elvonult a szigetre. És nagyon úgy tűnik, hogy Revan története is érdekelte, miután Ben Solo megadta magát a sötét oldalnak.

Az egyik jelenetben ugyanis, amikor Luke otthonát mutatják, fel lehet fedezni a falon egy bőrből készített medálszerűséget, amiben egy különleges objektum található: egy vörös kristály, amit a sith-ek fénykardjába kell. Aki ki is szúrta, azt hihette, hogy ez Darth Vader fénykardjából való, és Luke egyfajta emlékként őrzi, hogy emlékeztesse magát a sötét oldal veszélyeire.

Azonban Az utolsó jedikhez készült vizuális útmutató elárulta, hogy ez egy széttört sith kristály, ami egy Jedi Crusadertől származik. Márpedig az első Jedi Crusader maga Revan volt, aki a Jedi Rend akarata ellenére háborúba kezdett a hódító mandaloriakkal szemben, majd később elragadta a sötét oldal.

Ha ez nem lenne elég, akkor most, a Skywalker kora vizuális útmutatójából konkrétabb választ is kapunk. A filmben megjelennek a vörös színű rohamosztagosok, a Sith Trooperek, és a könyvből kiderül, hogy ezek osztagait különböző régi sith nagyurak után nevezték el. Az egyik légió neve pedig The 3rd: Revan Legion.

Ezzel tehát vitathatatlanul is végleg egyértelművé vált, hogy Revan újra a hivatalos kánon része, ez pedig azt is jelentheti, hogy a LucasFilm kezdhet majd valamit ezzel a történeti vonallal a későbbiekben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap