Star Wars - Közelíti elődjét a kasszáknál a Skywalker kora

Na, de hova tűnt Rose?

Star Wars - Közelíti elődjét a kasszáknál a Skywalker kora

Habár a Star Wars: Skywalker kora kezdetekben elmaradt Az utolsó jedik teljesítményétől, már ami a mozipénztárakat illeti, úgy látszik, hogy lassan mégis felzárkózik. A film a nyitóhétvégén 176 millió dollárt termelt az Egyesült Államokban, ami némileg csalódást keltő volt a Disney számára, hiszen mind Az ébredő Erő, mind pedig Az utolsó jedik átlépte a 200 milliót a három nap alatt a hazai piacon.

Ezzel persze még mindig az év egyik legerősebb premierjét tudhatja magáénak, ráadásul a hétfői napra kevésbé esett vissza, mint Az utolsó jedik, ami alapján arra lehetett következtetni, hogy ugyan gyengébben nyitott, mint az előd, de hosszabb ideig teljesíthet jól. Az ötnapos ünnepi időszak alatt a film 135 millió dollárt sikerült bezsebelnie, amivel így az Egyesült Államokban összesen 361 milliót hozott, így majdnem beérte Az utolsó jedik 368 milliós teljesítményét. Globálisan egyébként eddig 725 milliónál jár a film, vagyis napokon belül meglehet az 1 milliárd dolláros álomhatár.

Persze, jelenleg nincs is nagyon sok konkurenciája a mozikban a friss megjelenések között, legalábbis semmi olyan, aminek ekkora potenciális globális közönsége lenne minden korosztályban.

De hova tűnt Rose?

Habár az előző részben egy kifejezetten idegesítő és szinte felesleges karakter volt, mégis sok rajongó hiányolta a Kelly Marie Tran által alakított Rose-t. A színésznőt Az utolsó jedik után rengeteg támadás érte a közösségi médiában, ami ahhoz vezetett, hogy törölte magát Twitterről, most azonban minden a színésztársai, mind pedig a rajongók támogatásukról biztosították.

De miért volt ilyen kevés szerepe a Skywalker korában? Erről a forgatókönyvíró, Chris Terrio beszélt, aki elmondta, hogy ő is és JJ Abrams is nagyon szeretik Kelly Marie Tran színésznőt, azonban Carrie Fisher halála miatt nem tudtak neki elég jelenetet adni.

Galéria megnyitása

Mint elmondta, eredetileg úgy tervezték, hogy Rose karaktere egyfajta központi közvetítő lesz a lázadók bázisán, aki folyamatosan együtt dolgozik Leiával. Azonban a forgatás után egyértelművé vált, hogy sajnos Carrie Fisher korábban felvett jeleneteiből nem tudnak eleget felhasználni, és főleg nem olyan módon, hogy az megfelelően illeszkedjen Rose karakteréhez, és ne tűnjön fel a nézőknek a "csalás". Így végül Rose jeleneteinek egy jelentős részét ki kellett vágniuk.

Nagy kár egyébként, hogy a filmben egy ennyire kellemetlen karaktert kapott, és még el is csúnyították, a valóságban ugyanis egy rendkívül kedves, jó humorú és szép hölgyről van szó, akit rajongók ezrei utáltak meg és zaklattak online méltatlanul a balul sikerült Az utolsó jedik miatt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap