Star Wars - itt az első ízelítő a High Republic-korszakból

A kiadó megjelentetett egy kis részletet az új korszak első könyvéből.

Star Wars - itt az első ízelítő a High Republic-korszakból

A Skywalker-sága lezárult, és egyelőre semmi biztosat nem tudunk arról, hogy mivel és hogyan folytatódnak majd a Star Wars-filmek. De a rajongókat jelenleg talán jobban érdekli egy ennél sokkal ambíciózusabb projekt, a korábban bejelentett High Republic-korszak, ami különböző könyvek és képregények összekapcsolt egysége lesz a Star Wars egy eddig még be nem mutatott időszakában.

A Lucasfilm Publishing olyan írókat nyert meg az ügyhöz, mint Claudia Gray, Cavan Scott, Daniel Jose Older, Justina Ireland és Charles Soule, akik mind a saját műfajokban alkotnak majd történeteket 200 évvel a Star Wars I: Baljós árnyak előtt. Az eredeti tervek szerint a High Republic-korszak idén augusztusban rúgta volna be az ajtót az első anyagokkal, azonban a koronavírus-járvány a Lucasfilm Publishing eltolta a rajtot 2021 elejére.

Természetesen az alább leírtak között előfordul majd egy-két spoiler a könyv legelejéről, úgyhogy aki abszolút semmit nem akar olvasni a könyv megjelenése előtt, az ennél tovább ne nagyon menjen!

Talán ezért is dönthettek úgy, hogy kiadnak egy picike kis ízelítőt Charles Soule készülő könyvéből, ami a Light of the Jedi nevet kapta. A könyv felfedi majd a galaxis jelenlegi állapotát, és hogy mik voltak annak a folyamatnak az első lépései, ami aztán később elindította a Köztársaságot a romlás felé. Ezen kívül megismerhetünk majd olyan új karaktereket, mint az Avar Kriss nevű jedi, a Burryaga nevű wookie jedi, akiért most odavan a közönség.

Habár magáról a történetről nem sokat tudunk meg a közölt részletből, néhány alapvetés kiderül: ezek szerint a Legacy Run nevű űrbázis éppen a hiperűrben utazik, amikor valami szörnyű katasztrófa éri, és darabjaira robban, a darabok pedig a Galaxis különböző pontjain lépnek ki a hiperűrből, legyen szó a Peremvidékről vagy a belső bolygókról, brutális meteorként pusztítva. Ez alaposan felforgatja a Galaxist, és a jedikkel közös fellépésre van szükség, hogy minél több életet meg lehessen menteni. Ez az egész katasztrófa azonban jóval nagyobb eseményeket indít be.

A Galaxis aktuális állapotáról kiderül, hogy egyébként tényleg béke és nyugalom uralkodik, a Köztársaság egymással egyetértő és együttműködő bolygók tömörüléséből áll, a Lina Soh nevű kancellárt pedig mindenki szereti, és az ismert módon Coruscantról vezeti kormányt.

A kancellár úgy dönt, hogy további terjeszkedésbe fog, és szeretné, ha a Peremvidék bolygói is bekerülnének a Köztársaság által nyújtott biztonság és rend alá, Ehhez persze bátorság kell, hiszen a Peremvidékre bizonytalan, felderítetlen hiperűr útvonalak vezetnek, és persze alapvetően törvénytelenség uralkodik, tehát aki a korábban bűnözőként igyekezett elmenekülni a Köztársaság elől, az valószínűleg itt kötött ki.

Kicsit tehát úgy tűnik, hogy ez egyfajta vadnyugati világ lesz a Star Warson belül.

A jedik még fonódtak össze teljesen a Köztársasággal, a kancellár azonban arra kéri a lovagokat, hogy állítsanak fel bázisokat a Peremvidéken, és próbálják biztosítani a rendet és az igazságot. Ezek az állomások a coruscanti Jedi Templom közvetlen irányítása és támogatása nélkül működnek, tehát nem lesz éppen egyszerű dolgok az ide küldött lovagoknak.

A Lucasfilm Publishing a kivonatot az IGN számára tette elérhetővé, ahol elolvasható eredeti nyelven.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap