Star Wars - Figyelmeztették George Lucast, hogy a kölyök Anakinnal lerombolja a filmet

De a rendező nem hallgatott a jó szóra.

Star Wars - Figyelmeztették George Lucast, hogy a kölyök Anakinnal lerombolja a filmet

Érdekes látni, hogyan változik a Star Wars előzménytrilógiájának megítélése az évek során. Habár a megjelenésükkor nagy anyagi sikert aratott, a rajongók egy jelentős része csalódott, és egyáltalán nem ezt várta a három új résztől. A fiatalabb nézők ugyan többnyire szerették az előzményeket, azonban később az ő véleményük is inkább negatív irányba változott, még a régebbi rajongók egyre pozitívabban tekintenek vissza az előzménytrilógiára, főleg a Disney alatt készült három új folytatást látva.

Az mindig is egyértelmű volt, hogy az előzményfilmek többnyire arról fognak szólni, hogyan lett Anakin Skywalkerből Darth Vader. Ez mindig is rendkívül feszegette a rajongók fantáziáját, és mielőtt a filmek megjelentek, számos elképzelés született róla, hogy mi is történhetett.

Nyilvánvaló, hogy Lucas is ezt a történetet akarta elmesélni, azonban mikor kiderült, hogy mik a tervei A baljós árnyak kapcsán, többen figyelmeztették, hogy ez így nem lesz jó. A The Star Wars Archives: 1999-2005 című könyv alaposan feldolgozza az előzménytrilógia elkészítésének körülményeit, és azt az időszakot, amikor Lucas előadta a 20th Century Fox fejeseinek, hogy Anakint először gyerekként akarja mutatni a Tatooine bolygón.

"Lucas először csak azt árulta el a 20th Century Foxnak, hogy a történet arról fog szólni, miként lett Anakin Skywalkerből Darth Vader, és nyilván stúdió erre pont annyira izgalomba jött, mint bárki más. Ezt követően árulta csak el, hogy az első filmben Anakin 10 éves lesz. A stúdió azonnal figyelmeztette, hogy ezzel le fogja rombolni a franchise-t és tönkretesz mindent!" - kezdődik a visszaemlékezés.

"Lucas ezt követően elmondta a LucasFilm alkalmazottainak, hogy egy olyan filmet készít, amit senki nem akar megnézni, de inkább csinálja ezt, mint hogy ugyanazt a történetet mesélje el újra és újra. És igaz ami igaz, George még így is hozott 1 milliárd dollárt a filmmel."

Mindez ugyebár azért érdekes, mert az előzményfilmeket amiatt is sok kritika érte, hogy elég sok elemet hasznosít újra az eredeti trilógiából. Mondjuk ma már szintén kevésbé gondolunk erre, tekintve hogy az új trilógia meg majdnem egy az egyen másolta le az eredeti filmeket, csak rosszul.

Mindenesetre A baljós árnyak legnagyobb probléma sem feltétlenül a gyerekként bemutatott Anakin volt, sokkal inkább a kissé érdektelen és túlságosan politikai alapfelállás a Kereskedelmi Szövetséggel, és persze Jar Jar Binks.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap