Soundwall: a festmény, ami vezeték nélküli hangfal is egyben

A Soundwall nem csak szép, de igényes, tiszta hangzást is kínál, legalábbis gyártója ezt állítja a jópofa újdonságról.

Soundwall: a festmény, ami vezeték nélküli hangfal is egyben

Manapság egyre sűrűbben találkozhatunk olyan hangfalakkal, amelyek megpróbálnak minél diszkrétebben beolvadni a nappali környezetébe – ilyenek a televízió alatt elhelyezhető SoundPlate-ek, amelyek egyebek mellett az LG kínálatában is jelen vannak. Nemrégiben egy diszkrétebb, érdekesebb technológiát alkalmazó "láthatatlan" hangfalról is beszámoltunk, most azonban újabb versenyző tűnt fel, amely festmény formájában, díszként helyezkedik el a falon.

A Soundwall névre hallgató megoldás különlegessége, hogy nem tradicionális hangszórókat, hanem egy érdekes, szabadalmaztatott technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy tiszta, minőségi hangzással tölthesse be a teret. A Soundwall esetében tulajdonképpen maga a festmény működik hangszóróként. Az Epic modell, amely 40 hüvelyk x 60 hüvelykes mérettel bír, 2 x 100 wattos zenei teljesítményt kínál, a többi Soundwall modellnél azonban 2 x 25 wattos teljesítménnyel kell beérni.

A Soundwall egy vaskosabb festmény formájában érkezik, amelynek kerete egy Raspberry Pi alaplapot, illetve egy D osztályú digitális teljesítményerősítőt rejt, de a komponensek között 802.11 b/g típusú WiFi vezérlő is jelen van, így a Soundwall vezeték nélküli hangfalként is működhet. A WiFi kapcsolat WPA/WPA2 adattitkosítással védhető. A Soundwall persze akár Ethernet porton keresztül is kapcsolódhat a helyi hálózathoz.

Többféle forrásból is továbbíthatunk audio streamet a rendszernek

Az egyetlen kábel, amire a Soundwall-nak szüksége van, az a tápkábel, ami a külső tápegységtől jön. A rendszer a bekapcsolástól számítva 20-60 másodpercen belül válik működőképessé.

Amennyiben külső "műsorforrást" szeretnénk rácsatlakoztatni a rendszerre, úgy arra is lehetőség van, hála a két RCA csatlakozónak. A Soundwallhoz mélynyomót is társíthatunk a dedikált Subwoofer RCA kimeneten keresztül.

A helyi WiFi hálózatra kapcsolódó terméknek könnyedén küldhetünk különböző audió tartalmakat, ehhez még AirPlay támogatás is rendelkezésre áll, ami az iOS és Mac OS X alapú konfigurációk esetében jöhet jól. Ahhoz, hogy a Soundwall AirPlay támogatás mellett működhessen, iPhone 4S, iPad 2, iPad mini vagy ötödik generációs iPod Touch készülékre van szükség. Az említetteknél újabb iOS alapú mobil eszközökkel természetesen szintén kompatibilis a Soundwall. Mac OS X fronton iTunes 11.1.2-re, illetve egy olyan Mac-re lesz szükség, ami 2011 után készült, ha élvezni akarjuk az AirPlay nyújtotta előnyöket. A rendszer természetesen az UPnP protokollt is támogatja, így androidos mobileszközökről az ingyenesen elérhető BubbleUpNP appal továbbíthatjuk kedvenc zenéinket a Soundwall-ra.

Igény esetén minden szobába telepíthető külön-külön Soundwall, amelyek akár szinkronizálhatóak is egymással, így mindannyian ugyanazokat a számokat játszhatják, de természetesen egymástól függetlenül is működhetnek.

A fakeretes, kézzel készített, alaposan tesztelt Soundwall többféle méretben is elérhető lesz, gyári festmény helyett pedig akár saját készítésű kép is helyet kaphat rajta. A Soundwall alapárai az alábbiak szerint alakulnak (az árak a kiválasztott festmény típusától függően változhatnak):

Poster (24" x 36"): 949 dollár

Panorama (24" x 48"): 1499 dollár

Modern (36" x 36"): 1499 dollár

Fine Art (36" x 40"): 1649 dollár

Epic (40" x 60"): 2499 dollár

A jópofa, ám kicsit borsos áron forgalomba kerülő újdonsággal kapcsolatban bővebb információ itt található. Ugyanitt előrendelés leadására is van mód.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward