Sound Blaster Roar: akkumulátoros hangfal extra funkciókkal

A Sound Blaster Roar egy igazi különlegesség: képes önállóan audió tartalmakat lejátszani, de telefonos kihangosítóként, mobil akkumulátorként, telefonbeszélgetés-rögzítőként és elalvást segítő kiegészítőként is helytáll.

Sound Blaster Roar: akkumulátoros hangfal extra funkciókkal

A Creative ezúttal nem egy új hangkártyával, hanem egy innovatív akkumulátoros hangfallal rukkolt elő, amely több, mint egy egyszerű mobil hangkeltő, hiszen tökéletes sztereó hangzást kínál, tisztán és erőteljesen, és számos extra funkcióval is rendelkezik, amelyek meglehetősen vonzóvá teszik.

A Sound Blaster Roar 20,6 x 11,43 x 5,59 centiméteres, tömege pedig 1134 gramm. A pofás kis dobozka a tradicionális mobil hangfalak közül több tekintetben is kiemelkedik, például két erősítőt is kapott, így akkor sem mond csütörtököt, ha nagyobb "hangosítási" feladatot bízunk rá – persze szem előtt tartva a képességeit. A magasfrekvenciás hangokat két darab előre néző csipogó szólaltatja meg, míg a középfrekvenciás és az alacsonyfrekvenciás hanghullámok egy felfelé néző hangszóróból érkeznek. Annak érdekében, hogy a mélyhangok még intenzívebbek legyenek, a Sound Blaster Roar két, oldalra sugárzó basszusradiátort is kapott. A felsoroltak együttesen remek hangzást kínálnak, kellő térérzettel, színpadszélességgel és mélységgel, méghozzá úgy, hogy eközben a sztereó fókusz sem vész el. A Sound Blaster Roar elég stabil szerkezet, ami az alacsony súlypontjának köszönhető, így a mobil hangfal magasabb hangerőn sem kezd el mozogni.

Amennyiben az alapteljesítményhez képest nagyobb audió teljesítményre van szükség – mert nagyobb teret kell megtölteni hanggal –, akkor jó szolgálatot tehet a ROAR gomb, amely azonnal, jelentős mértékben megemeli a hangszórók hangerejét és az audió térérzetet is kitágítja.

Az akkumulátoros hordozható hangfal kapott egy 360 fokos beépített mikrofont is, amellyel telefonos kihangosítóként is használható a rendszer – Bluetooth kapcsolaton keresztül. Jó hír, hogy a hangfal egyszerre két eszközhöz is kapcsolódhat – például egy táblához és egy okostelefonhoz – így kikapcsolódás közben bármikor, kényelmesen kezdeményezhetünk vagy fogadhatunk telefonhívást, amit a rendszer akár rögzíteni is tud. A gyártó szerint vezeték nélküli audió tartalmak továbbításakor az aptX és az AAC kodekeknek köszönhetően az audió minőség olyan, mintha vezetékes kapcsolatot használnánk. Az újdonság extraként rendelkezik NFC támogatással is, így a különböző mobil eszközök párosítása gyorsan megoldható.

Ha éppen nincs kéznél semmilyen mobileszköz, akkor is hallgathatunk zenét: a behelyezett microSD memóriakártyán tárolt WAV, WMA és MP3 tartalmakat gond nélkül le tudja játszani a Sound Blaster Roar.

A Sound Blaster Roar néhány érdekes extra funkciót is kínál. Az egyik a Bedtime Mode, ami elalváskor jöhet jól, ugyanis zenelejátszás közben fokozatosan csökkenti a hangerőt, mielőtt kikapcsolna. A másik extra szolgáltatás a Siren Mode, ami figyelemfelkeltő szirénázást kínál – segítségével könnyedén elérhető, hogy a hallgatóság befejezze a beszélgetést és elkezdjen figyelni. Az utolsó extra szolgáltatás a Life Saver Mode nevet kapta. Ebben a módban a rendszer véletlenszerű hangokat ad ki véletlenszerű időpontokban. Ezzel például megakadályozhatja, hogy egy hosszú éjszakai vezetés alkalmával a sofőr elaludjon – már ha előtte meg nem unja a random hangok okozta stresszt.

A Sound Blaster Roar egy 6000 mAh-s akkumulátort kapott, amely nyolcórányi üzemidőt biztosít számára, illetve arra is jó, hogy segítségével feltöltsük lemerült okostelefonunk vagy táblánk akkumulátorát – USB porton keresztül. Az újdonság USB porton keresztül akár PC-hez vagy Mac-hez is kapcsolódhat, így a mellékelt szoftver segítségével extra funkciókhoz, illetve beállítási lehetőségekhez juthatunk.

A Sound Blaster Roar a jelenlegi információk szerint az idei év tavaszán jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, árazása pedig agresszív lesz. Utóbbi 200 dollár alatti ajánlott végfelhasználói árat jelent.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward