Sound Blaster Roar 2: egy sokoldalú Bluetooth-os hangfal

Az új Roar kisebb és könnyebb, de alapvető koncepció tekintetében nem változott elődjéhez képest, azaz meglehetősen sokoldalú termékről van szó.

Sound Blaster Roar 2: egy sokoldalú Bluetooth-os hangfal

A Creative szakemberei elkészítették a nagy népszerűségnek örvendő vezeték nélküli hangszóró, a Sound Blaster Roar második generációs kiadását, amely nemes egyszerűséggel csak a Sound Blaster Roar 2 nevet kapta. A Bluetooth adatkapcsolatot használó jövevény felépítését tekintve nagyon hasonlít elődjéhez, viszont 20%-kal kisebb lett, tömege pedig 10%-kal kevesebb, mint az első generációs megoldásé.

A Sound Blaster Roar 2 feketében és fehérben kerül az üzletek polcaira, kialakítása miatt pedig kétféle pozícióban lehet használni: ha irányított hangzásra vágyunk vertikálisan kell elhelyezni, de ha az adott szobát szeretnénk hangzással teletölteni, akkor a horizontális pozíció lesz a nyerő.

A Sound Blaster Roar 2 Bluetooth-on keresztül – A2DP támogatással – fogadja a különböző audió tartalmakat, méghozzá streamek formájában – a minőségi hangzásról és a lehető legalacsonyabb késleltetésről aptX és AAC kodekek gondoskodnak. Mivel a termék microSD memóriakártya-olvasót is kapott, a fedélzetén üzemelő lejátszó segítségével MP3 és WMA formátumú tartalmainkat akár közvetlenül, külön eszköz alkalmazása nélkül is képes lejátszani. Érdekes opció, hogy a termék úgynevezett Bedtime Mode szolgáltatást is kínál, azaz rendelkezik "altató móddal": az előre beállított időtartamon belül zajló lejátszás vége felé közeledve automatikusan csökken a hangerő, majd kikapcsol a rendszer.

A minőségi hangzást kínáló újdonság extraként kihangosítóként is használható, azaz nem csak fogadhatunk, de akár kezdeményezhetünk is rajta keresztül telefonbeszélgetéseket. A kompakt mobil hangfal a beépített audió rögzítő jóvoltából streamek, beszélgetések és környező hangok rögzítésére egyaránt alkalmazható – utóbbiban a beépített, 360 fokban "halló" mikrofon segít.

A Sound Blaster Roar 2 NFC támogatással könnyíti meg a Bluetooth kapcsolat létrehozását, magához a mobil hangfalhoz pedig egyidejűleg akár két eszköz is csatlakozhat. A mobil hangfal háza a felsorolt elektronikák mellett egy 6000 mAh-s kapacitású lítium-ion akkumulátort is rejt, ami egyetlen teljes töltés hatására maximum nyolcórányi üzemidőt garantál a mobil hangfal számára, sőt, ezt a kapacitást akár okostelefonok vagy táblák töltésére is felhasználhatjuk. A Roar 2 akkumulátorának feltöltése nagyjából 2,5 órát vesz igénybe.

A Sound Blaster Roar 2 szükség esetén USB-n keresztül is kapcsolódhat az adott Machez, vagy PC-hez – ekkor a termék USB-s hangkártyaként funkcionál. A termék az AUX bemeneten keresztül egyéb "műsorforrás" jeleit is fogadja, azaz egyszerű mobil hangfalként is használhatjuk. A Creative újdonsága 51 x 188 x 109 milliméteres mérettel érkezik, ami a korábbi 57 x 202 x 115 milliméteres mérethez képest érezhető előrelépés. A tömeg az eredeti Roarhoz képest 100 grammal csökkent, így kereken 1000 gramm lett.

A Sound Blaster Roar 2 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára 199 angol font. A Creative weboldalán 229,99 dolláros exkluzív ár szerepel, és valószínűleg itthon is felbukkan hamarosan, de a hazai árat még nem tudjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward