Sötét témát kap a Google Hírek

Sötét témát kap a Google Hírek

A mobilos alkalmazások felülete a legtöbb esetben világos, a felhasználók viszont sokszor szívesen fogadják, ha lehetőséget kapnak, hogy szükség esetén besötétítsék az programokat. Ez igazán jól jön például olyankor, ha valaki sötétben, esetleg lefekvés előtt is előszeretettel nyomkodja a mobilját, táblagépét. Illetve energiát is meg lehet takarítani ezáltal, főleg, ha OLED kijelzős eszközzel rendelkezik az ember.

Szerencsére a Google már egy ideje azon dolgozik, hogy ezt a felhasználói igényt a lehető legtöbb felületen kielégítse. Rendelkezik például sötét témával a YouTube, a Google Phone, az Android Messages, a Gboard billentyűzet és már teszteli a Kereső esetében is ezt az opciót a vállalat. Most pedig arra derült fény, hogy a Google Hírek is hamarosan kapni fog sötét témát.

Híreket valószínűleg sokan szoktak akár este is olvasgatgatni, szóval minden bizonnyal széles tábor fogadja majd örömmel sötét téma bevezetését. A Google a Hírek 5.5-ös kiadásánál fogja ezt elindítani, és most jár a szoftvert az 5.4-es verziójánál, szóval heteken belül széles körben elérhetővé válhat a sötét téma. Ezt nagyon egyszerűen be lehet majd kapcsolni, csupán be kell lépni az applikációnál a beállításokba, és rögtön itt lesz a Sötét téma opció. Ennek a megérintését követően több lehetőség közül választhatnak majd a felhasználók. Át lehet állítani fixen sötétre a programot, de van automatikus mód is, ami a napszakhoz igazodik, és még energiatakarékos opció is akad, ennél olyankor fog sötétre váltani az app felülete, amikor alacsony a töltöttségi szint. (Készüléke válogatja, hogy ezzel mennyit lehet spórolni, de amikor fogytán van az energia, minden milliwatt számít.)

Galéria megnyitása

A Google Hírek a Play Áruházból érhető el legegyszerűbb, ha esetleg valaki most szeretné telepíteni, de egyelőre még nincs benne a sötét mód. Akik az új funkcióra pályáznak, azok saját felelőségükre az APKMirrorról szerezhetik be a telepítéshez szükséges fájlt.

Érdekes egyébként, hogy a Google tényleg nagyon belehúzott ezen a téren a fejlesztésekbe az elmúlt hónapokban. Talán a vállalat a színfalak mögött már azon dolgozik, hogy a komplett Android esetében, átfogóan biztosítsa a sötét témát.

Google Hírek: Play Áruház | APKMirror

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap