Sorozatgyártásban az 5 colos WhiteMagic LCD

A Japan Display legjobb technológiája már többször is megcsillogtatta képességeit, de most szintet lépett méretben és felbontásban is.

Sorozatgyártásban az 5 colos WhiteMagic LCD

A legnagyobb japán gyártók összeállásából létrejött Japan Display újabb sikervárományos alkotással rukkolt elő. A Sony, a Hitachi, és a Toshiba mérnökeinek fáradságos munkájának köszönhetően a legújabb termék immáron a korunk elvárásainak megfelelő specifikációk mellett nyújtja a WhiteMagic technológia előnyeit.

A WhiteMagic paneleken az alpixelek elrendezése (vagy még inkább a száma) a legkevésbé sem szokványos. A szokásos RGB színcsatornák mellé bejött egy olyan is, ami kifejezetten a fehér színt szállítja. Az RGBW felépítés alkalmazásával egyrészt ragyogó fehéret kapunk, másrészt - ami a mobilok esetében még jelentősebb - kevesebb energiából is előállíthatóak a világos képek (pl. böngészésnél rengeteg a fehér háttér).

És ha már az előnyöknél tartunk, az sem elhanyagolható, hogy szinte bármilyen erős napfényt képes ellensúlyozni a panel működés közben a hatalmas fényerejével. Ennek köszönhetően sosem kell takargatni vagy árnyékot keresni, ha használni szeretnénk a telefonunk. A Japan Display konzorcium WhiteMagic megoldásai korábban már kimutatták a foguk fehérjét, és az eredmény minden alkalommal meggyőző volt. Készültek már ilyen, mobilokba szánt panelek a történelem során VGA (640 x 480), qHD (540 x 960) és HD (720 x 1280) felbontással is. Az Xperia P egyike azon mobiloknak, amelyek ilyen megjelenítővel kerültek a boltok polcaira.

Az új panelnek hála immáron 1080p-s felbontással karöltve vehetjük szemügyre az RGBW elrendezés különleges adottságait. Az 5 colos képátlójú, hatodik generációs LTPS LCD-re épülő WhiteMagic megjelenítő másfélszer fényesebb a jelenlegi legjobb vetélytársaknál. A mért adatok szerint a fényereje eléri a 840 cd/m²-t úgy, hogy a fogyasztását figyelembe véve még az átlagos értékeket produkálja. Emellett a pixelsűrűsége értelemszerűen éppen annyi, mint a hasonló megoldásoké, vagyis 446 PPI-s, és ugyanez a helyzet a tipikus kontrasztaránnyal is, ami 1000:1.

A Japan Display a megjelenésről nem beszélt részletesebben, így egyelőre csak annyi biztos, hogy a tömeggyártást már megkezdték.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward