Sokaknak jöhet jól a Skype mobilos újítása

Sokaknak jöhet jól a Skype mobilos újítása

A Microsoft mostanában belehúzott a Skype fejlesztését tekintve, több változáson is keresztül ment a program, legutóbb például ki lett bővítve a videohívás területe, hogy még több ember vehessen részt a csevegésekben. Most pedig egy olyan funkciót kezdett tesztelni a vállalat, amivel sokaknak járhat a kedvében az Androidon és az iOS egyaránt.

A Skype legutóbbi Insider kiadásában az okostelefonokon egy teljesen friss opció bukkant fel a hívás közbeni beállításokban. Ebben az applikációban már nemcsak az integrált kamerák képét lehet megosztani menet közben, hanem az okostelefon kijelzőjének a tartalmát is. A képernyőmegosztás főleg kisebb, speciális appokkal volt megoldható eddig (pl. Squad), de így már kényelmesen kivitelezhető ez a Skype használatával is. Nem tud ilyet a WhatsApp, a Messenger, a Snapchat, de még a Google által fejlesztett Duo sem, szóval ez esetenként valóban egy nyomós érv lehet a Skype használata mellett.

Ez az újítás leginkább akkor jöhet jól, ha valamilyen probléma megoldásában vagy beállítás módosításában kér külső segítséget az érintett, hiszen így a vonal túlsó végén levő ember pontosan tudja irányítani, koordinálni az összes mozdulatát. De sok más esetben, így például kollaboratív munka esetében is bevethető majd a Skype vadiúj funkciója, vagy akár online vásárlásnál is, amikor egy barátja véleményét ki szeretné kérni a felhasználó. A képernyőmegosztás révén olyanok vehetik majd igénybe a Skype-ot, akik korábban valamelyik rivális szolgáltatást részesítették igénybe, szóval bízhat abban a Microsoft, hogy új felhasználókra tesz majd szert ezáltal.

Galéria megnyitása

Az újítást a beszélgetés elindítását követően érhető el. A csevegés közben a jobb alsó sarokból meg kell nyitni a beállításokat, és itt szintén a jobb alsó sarokban rá kell bökni a „Share screen” opcióra. Az applikáció a megosztás közben felveszi a kijelzőn történő dolgokat, és erről értesíti is a felhasználót. Menet közben a megjelenítő felső részén folyamatosan látható majd a Stop sharing gomb, amit egyetlen alkalommal elegendő lesz megbökni ahhoz, hogy a folyamat megszakadjon, és újra a kamera képére váltson vissza a program.

A Skype applikációjában az Android és az iOS platformokon egyaránt elérhető a képernyőmegosztás, viszont egyelőre még csak az Insider kiadásban van jelen. Arról nem szólt a fáma, hogy ezt mikor kaphatja meg a nagyközönség a végleges kiadással, de a következő hónapokban remélhetőleg számítani lehet rá, ha minden jól megy.

Skype (Insider): Microsoft

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap