Skype: Mobilon is van már képernyőmegosztás

Több változáson is átment egy nagyobb frissítés keretében az alkalmazás, és így több érdeklődő figyelmét keltheti majd fel.

Skype: Mobilon is van már képernyőmegosztás

A Microsoft tavaly új lendülettel fogott bele a Skype fejlesztésébe, hogy a videohívások bonyolítására szolgáló platform ismét nyeregbe kerülhessen, miután az elmúlt években egyre inkább a háttérbe szorult, és megerősödtek a versenytársai. A redmondi alakulat talán kicsit túl agresszíven fogott bele a Skype megújításába, de mostanra rendezte a sorait, és egyre jobb lehetőségeket biztosít már a Skype új generációja.

A Skype a személyi számítógépeken már hosszú ideje az egyik legkézenfekvőbb program, ha gyors és egyszerű képernyőmegosztására van szükség, és jól tudta a Microsoft, hogy ennek a funkciónak bizony sokan örülnének az okostelefonokon is, éppen ezért most már erre is kínál megoldást. A mobilos applikáció használatával már nemcsak a különböző kamerák képét, hanem a megjelenítő tartalmát is megoszthatják majd az emberek. Ez több élethelyzetben is jól jöhet menet közben, a felhasználók így távoli segítséget kérhetnek különböző problémáknál az eszközök és szolgáltatások használatát illetően, de máskor is jól jöhet ez, például lehet kollaboratív módon dolgozni, vagy akár még online vásárolni is ezen keresztül.

Az újdonságot könnyen használhatóra tervezte a Skype, néhány érintéssel, minden nehézség nélkül bármikor elindítható a képernyőmegosztás az okostelefonról – vagy táblagépről. A videohívás közben meg kell érinteni a jobb alsó sarokban a három pontos (…) gombot, majd az itt felugró menün belül majdnem ugyanazon a helyen meg kell nyomni a „Share screen” feliratú gombot, ezen két átlapolt négyzetes ikon van. Ezt követően pedig már csak a képernyő közepére beugró lebegő ablakban kell a „Start Broadcast” gombra nyomni (ha több opció is van a megjelenő listán, akkor értelemszerűen a Skype-ot kell választani). Menet közben egy áttetsző sávon felül ki van írva, hogy éppen fut a képernyőmegosztás, így erről nem fog megfeledkezni a felhasználó, és a sáv megérintését követően leállítható a folyamat.

Galéria megnyitása

Az új funkció érkezése mellett azt is el kell mondani, hogy a Skype grafikus felhasználói felülete valamelyest átalakul a mostani nagyobb frissítéssel. A Skype tavaly a letisztultság jegyében újult meg, és most még tovább egyszerűsödött a dizájnja. A cél ezúttal az volt, hogy csak a kamerák képe legyen a fókuszban. Egyetlen érintéssel hívás közben el lehet tüntetni minden híváskezelőt, dupla tapintással pedig minden lekerül a kijelzőről, csak a felhasználó és a hívott fél kamerájának a képe marad az előtérben. És egyetlen érintéssel bárhol a képernyőn, ismét vissza lehet hozni a kezelőszerveket.

Galéria megnyitása

A fentebb már említett három pontos menü (…) is átalakult most valamelyest, már több lehetőség érhető el innen egyszerűen a beszélgetések során. A Skype szakemberei minden igazán szükséges/hasznos opciót megpróbáltak erre a területre beemelni. Ide került a hívások rögzítésére szolgáló opció, és egyebek mellett a valós idejű feliratozó is. A redmondi alakulat kiemelte, büszke arra, hogy milyen irányba halad a Skype, és hogy a frissítésekkel folyamatosan tudja javítani a felhasználói élményt.

A Skype mostani frissítését minden mobilos felhasználónak érdemes telepítenie, az Android és az iOS esetében is megjelentek ugyanis az újítások. Annyit viszont hozzátett ehhez a Microsoft, hogy az Apple operációs rendszernél csak a legfrissebb, iOS 12-től lehet a képernyőmegosztást használni, így az iPhone 5S-nél régebbi termékeknél nem érdemes erre számítani.

Skype: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap