SilverStone PC ház rendhagyó felépítéssel

A Silverstone Raven RV04 esetében az alaplap a jobb oldallap felől szerelhető a házba, így a bővítőhelyek kerülnek felülre.

SilverStone PC ház rendhagyó felépítéssel

Érkezett néhány kép és némi információ a SilverStone következő felsőkategóriás számítógépházával, a Raven RV04-gyel kapcsolatban.

Raven RV04
Raven RV04

Az új számítógépház egyértelműen a Raven RV03-as modell továbbfejlesztett változata: a Raven RV04 már nem rendelkezik krómbetétekkel és előlapja is átalakult egy kicsit. A ház belsejében még komolyabb változást láthatunk, ugyanis míg a Raven RV03 esetében az alaplaptálca a megszokotthoz képest az óramutató járásával megegyezően 90 fokkal elforgatva kapott helyet, addig az RV04 már más különlegességet tartogat. Az új számítógépház esetében a processzorfoglalat a ház alsó részén, a bővítőhelyek pedig a ház felső részén foglalnak helyet, azaz az alaplaptálca a normálishoz képest vízszintes tengelye mentén 180 fokkal el lett forgatva. Erre valószínűleg azért került sor, mert a SilverStone illetékeseinek is megtetszett az eltávolítható HDD keretek koncepciója, amelynek köszönhetően a hosszabb videokártyák is kényelmesen elférnek a házban.

Raven RV04
Raven RV04

Az ATX, E-ATX, illetve SSI-CEB formátumú alaplapokat fogadó Raven RV04 két darab 5,25 colos, hét darab 3,5 colos és négy darab 2,5 colos bővítőhelyet kínál. A 3,5 colos meghajtó öblök közül kettő hot-swap funkciót is kínál, azaz a bennük elhelyezett adattároló a fiókos kivitelnek köszönhetően könnyedén és gyorsan cserélhető.

A ház belsejében, az alaplaptálcán természetesen jelen van a szokásos szerelőablak, sőt, a kábelmenedzsment opciók sem merültek feledésbe. Processzorhűtőből maximum 165 milliméter magas példány fér el, tápegységből pedig maximum 180 milliméter hosszú modellt alkalmazhatunk. A videokártyák 337 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak és akár 170 milliméter magasak is lehetnek.

Raven RV04
Raven RV04

A SECC acélból és ABS műanyagból álló Raven RV04 két darab 180 milliméteres átmérőjű ventilátorral biztosít friss levegőt a hardverkomponensek számára. A ventilátorok 1200 RPM-es maximális fordulatszám és 34 dB(A)-es maximális zajszint mellett üzemelnek. A meleg levegőt egy 120 milliméteres átmérőjű ventilátor fújja ki a házból.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 3.0-s csatlakozót, egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet találunk. A 219 x 581 x 497 milliméteres mérettel rendelkező Raven RV04 nagyjából 11 kilogrammot nyom a mérlegen. Az újdonság tömör (SST-RV04B) és plexi ablakkal ellátott (SST-RV04B-W) változatban egyaránt elérhető lesz.

A friss számítógépház elérhetőségéről és áráról napokon belül lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward