Sapphire Radeon HD4650-esek AGP slotba

Az AMD különböző videokártya készítő partnerei úgy tűnik, hogy még mindig elég nagy piacot látnak az AGP-s foglalattal illeszkedő kártyák esetében, ugyanis a vállalatok sorra dobják ki saját, Radeon HD 4000-es sorozatú AGP-s termékeiket, amelyek a régebbi gépek tulajdonosainak remek alternatívát jelentenek, ha csak videokártyát szeretnének cserélni régi rendszereikben. Az, hogy az AGP-s rendszerek processzorai mennyiben fogják kielégíteni a fejlett videokártyák igényeit, az megint más kérdés.

Sapphire Radeon HD4650-esek AGP slotba

Az AMD különböző videokártya készítő partnerei úgy tűnik, hogy még mindig elég nagy piacot látnak az AGP-s foglalattal illeszkedő kártyák esetében, ugyanis a vállalatok sorra dobják ki saját, Radeon HD 4000-es sorozatú AGP-s termékeiket, amelyek a régebbi gépek tulajdonosainak remek alternatívát jelentenek, ha csak videokártyát szeretnének cserélni régi rendszereikben.

A Sapphire mérnökei Radeon HD 4650-es kártyákat készítettek, amelyek a jó öreg AGP 8x-os slotba illeszkednek. A kék nyomtatott áramköri lapra épülő újdonságok egyslotos hűtőt tartalmaznak, van rajtuk egy hat tűs PCI Express csatlakozó, valamint két darab DVI kimenettel is rendelkeznek. A PCI Express tápcsatlakozóhoz remélhetőleg mellékel majd a gyártó Molex-PCI Express tápcsatlakozó átalakítót is.

Az 512 MB-nyi és 1 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott termékek RV730-as grafikus processzor köré épülnek, amely 320 darab stream processzorral rendelkezik és 128 bites memória interfész segítségével kapcsolódik a DDR2-es típusú fedélzeti memóriához. A két újdonság esetében a GPU órajele 600 MHz-es, míg a memória chipek 800 MHz-en ketyegnek. A nagyobbik, azaz 1 GB memóriával ellátott kártya már feltűnt egy-két európai webáruház kínálatában, ahol a termékért 72 eurót kérnek. A két újdonság heteken belül elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, az 512 MB-os változat várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward