Roland Emmerich ismét katasztrófafilmet készít, ezúttal a Holdat kell megállítani

A történet alapja némileg hasonlít az Armageddonra.

Roland Emmerich ismét katasztrófafilmet készít, ezúttal a Holdat kell megállítani

Roland Emmerich nevét valószínűleg nem kell senkinek bemutatni, hiszen egy filmjét legalább mindenki szereti (valamilyen módon legalábbis). Ez a film nem más, mint az 1996-os Függetlenség napja, amivel akkor valami egészen brutális, 817 millió dolláros kasszasikert ért el a rendező.

Habár Emmerich ezután is készített még katasztrófafilmeket, úgy mint a Godzilla, a Holnapután, a 2012, és persze legutóbb a Függetlenség napja folytatása, de az első nagy sikerét azóta sem tudta megismételni - az utóbbi alkotás például mindössze 389 millió dollárt termelt, amivel minden valószínűség szerint veszteséges volt. Közben a rendező próbálkozott háborús filmekkel, és komolyabb drámai alkotásokkal is, de ez nem igazán jött be neki.

Talán ezért is döntött úgy Emmerich, hogy a következő filmjével visszatér az általa legjobban ismert műfajhoz. A Moonfall címen készülő alkotás forgatása néhány napja kezdődött el, és a történet meglehetősen nagyszabásúnak ígérkezik:

Egy ismeretlen erő kibillenti a Holdat a pályájáról, így az össze fog ütközni a Földdel, megsemmisítve ezzel az emberiséget. A katasztrófa megállítására egy csapatnak le kell szállnia a Hold felszínen, és valahogy megakadályoznia a szörnyű eseményeket.

A kanadában elindult forgatáson olyan színészek vesznek részt, mint Halle Berry, Patrick Wilson, Charlie Plummer, Stanley Tucci, Donald Sutherland és Eme Ikwuakor. A forgatókönyvet Spenser Cohen, Harald Kloser és maga Emmerich írta.

Az alaptörténet, mondhatni, meglehetősen hasonlít az Armageddon alapvetésére, miszerint egy gyorsan összeverbuvált csapat jelenti a Föld utolsó reménységét a megmenekülésre. Igazából azt lesz érdekes látni, hogy a katasztrófafilmek mennyire tudnak még relevánsak lenni manapság, ugyanis úgy látszik, hogy az utóbbi időben csak nagyon ritkán tudtak sikeresek lenni.

A legutolsó igazán nagy tarolást a 2015-ös San Andreas vitte véghez, Dwayne Johnson főszereplésével, valószínűleg leginkább a sztár húzóerejének köszönhetően.

Mindenesetre Emmerich nem csak, hogy az egyik leginkább járatos a katasztrófafilmek műfajában, de tulajdonképpen a Függetlenség napjával egyúttal feltámasztotta az "idegenek megtámadják a Földet"-műfaját is, ami addigra szintén sokat vesztett a népszerűségéből. Egy jó kis agyatlan, valószínűleg amerikai zászlókkal indokolatlanul teleszórt, de látványos anyagra azért mindig lehet igény.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap