Shop menü

RÉG VÁRT FEJLESZTÉSEKKEL RUKKOLT ELŐ AZ X

Új kommunikációs lehetőségekkel bővül a felhozatal, amiről Elon Musk már hosszú ideje beszélt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Rég várt fejlesztésekkel rukkolt elő az X

Hónapokkal ezelőtt belengette Elon Musk, hogy az X keretei között lehetőséget kapnak majd a felhasználók arra, hogy az üzenetek írásán túl más módokon is kapcsolatba léphessenek ismerőseikkel. De sokáig nem történt semmilyen előrelépés ezen a téren, most viszont különösebb bejelentés nélkül felbukkantak az újítások.

Videóhívási és telefonálási lehetőségekkel bővült az X alkalmazása.

Egyelőre még nem látja mindenki a fejlesztést, szóval úgy fest, hogy még csak tesztelési fázisban van a dolog, csak már szélesebb közönség bevonásával, nagyobb területek lefedésével fut. Maga az X érdekes módon erről nem nagyon nyilatkozik, nem történt semmilyen hivatalos bejelentés, csak a vállalat profilján megjelent egy olyan bejegyzés, amiben annyi szerepelt, hogy: „ready for it…?” vagy „készen állsz rá…?”.

Az X esetében az komoly problémát jelent, hogy mint mikroblog, mindenképpen jól pörög, de nem része az emberek életének a direkt kommunikáció tekintetében. Rettenetesen kevesen vannak még azok is, akik más X felhasználókkal az X-en keresztül osztják meg egymással a tartalmakat. Teljesen átlagos, ha valaki az X-ről például Messengeren küld át egy bejegyzést egy X fiókkal ugyancsak rendelkező ismerősének.

Galéria megnyitása

Elon Musk ezen már hosszú ideje szeretne változtatni, egy időben erről rendszeresen tett közzé posztokat, de a lendület kicsit alábbhagyott. Akkor harangozta be azt is, hogy lesz majd hanghívás és videobeszélgetés, ami most valósult meg. Legalábbis azoknál, akik már látják az új funkciókat, mert a többségnek egyelőre erre még várnia kell.

Alapjáraton a privát üzenetek beállításában ki lesz kapcsolva a hívási lehetőség, ezt manuálisan kell aktiválni, ami mindenképpen furcsa lehet azok számára, akik más platformokhoz szoktak – tehát lényegében mindenkinek. A biztonság miatt van erre szükség, az X ugyanis szeretné megakadályozni, hogy ezzel bárki visszaéljen a platformon.

Az üzenetek menüpontjába belépve, az ott elérhető beállítások gombbal lehet legkönnyebben előhozni az új kapcsolót. Az aktiválást követően eljön majd egy panel, ahol az embereknek még arra is lehetősége nyílik majd, hogy kiválaszthassák, hogy kiktől fogadnak hívásokat a jövőben. Be lehet állítani, hogy csak azok kereshessék hang- vagy videohívásban, akik szerepelnek a névjegyzékükben, vagy a követési listájukon, esetleg X Premium előfizetők.

Galéria megnyitása

Hívást a privát üzenetek között a kapcsolati listáról lehet majd indítani. A beszélgetési felület megnyitását követően a felső sarokban megjelenik az új tárcsázási ikon, minden esetben ezt kell elsőként megnyomni, és utána lehet azt kiválasztani, hogy csak szimpla hanghívást szeretne indítani a felhasználó, vagy videós kapcsolatra vágyik éppen.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek a funkció elérhetővé válik, feladja majd az értesítést a szolgáltatást az új opcióról. Lemaradni tehát senki nem fog erről, ami mindenképpen pozitívum, és így többen tehetik azonnal próbára a fejlesztést.

Korábban Elon Musk arról beszélt, hogy a hívási opciók egyaránt üzemelni fognak az Android és az iOS alkalmazásokban, valamint a webes felületen is, és azt is hozzátette, hogy nem szükséges hozzá telefonszám.

Arról egyelőre nem szólt a fáma, hogy ez mindenki számára azonnal elérhető lesz-e, mikor a teszt véget ér, vagy csak az X Premium előfizetők élvezhetik ki. És az is kérdéses most még, hogy milyen átviteli minőséggel lehet számolni, a videohívásoknál mekkora felbontás lesz támogatott. Bízunk abban, hogy jó minőség lesz a cél, mert több olyan üzenetküldő is van már, ahol erre nem igazán adnak az üzemeltetők.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére