Raja Koduri egy Intel gamer GPU-t villantott a Twitteren

Ez a GPU a legnagyobb teljesítményt kínáló Intel videokártyákon foglalhat majd helyet, legalábbis egyelőre nagyon úgy tűnik.

Raja Koduri egy Intel gamer GPU-t villantott a Twitteren

Raja Koduri, az Intel architektúrákkal, grafikával és szoftverrel foglalkozó részlegének vezető mérnöke, igazgatója és rangidős elnöke egy újabb fotót mutatott az egyik Intel Xe architektúra köré épülő, a későbbiekben érkező grafikus processzorról, amely ezúttal nem az adatközpontok szegmensét veszi célba, hanem a gamer videokártyák piacát, ahol jelenleg az Nvidia és az AMD között zajlik a csatározás. Ide érkezik majd harmadik szereplőként az Intel Xe-HPG architektúra köré épülő videokártya sorozata, amely több tagot is számlál majd, ahogy a korábbi pletykák alapján erre számítani lehet.

Ezúttal a „legnagyobb” GPU-t kapták lencsevégre, amely nem kevesebb, mint 512 EU-val rendelkezik, azaz 4096 stream egységet foghat munkára. Az eddigi információk szerint ez lesz a legerősebb GPU a DG2-es videokártya sorozatban, amelyhez várhatóan 16 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória kapcsolódhat. Arról egyelőre nincs hír, teljesítmény terén pontosan mire számíthatunk a vele felszerelt videokártyák esetében, de ez nem is csoda, hiszen Raja Koduri elmondása szerint nagyon sok munka vár még a fejlesztőcsapatra.

Ezek közé a munkák közé tartozik az, hogy ütőképes drivert kell írni a termékcsaládhoz, valamint rengeteg játék-optimalizációra is szükség lesz annak érdekében, hogy az új Intel videokártyákon optimális teljesítmény mellett, a hardveres és szoftveres lehetőségeket kihasználva futhassanak a különböző játékok, akár a legújabb „AAA” kategóriás címek is. A fejlesztés útja a rögösből és akadozásból a vajsima haladásig vezethet – utóbbira a jelek szerint azért még várni kell, hiszen sok munka áll még a fejlesztőcsapat előtt.

Az új grafikus processzorral kapcsolatban egyéb információk sajnos nem szivárogtak ki, de @_rogame azért elvégzett némi kalkulációt a fotó alapján, így a lapka területével kapcsolatban vannak már becslések is. Ezek alapján úgy tűnik, hogy a DG2-es sorozat legjobban felszerelt GPU-jának lapkája 22,3 milliméter hosszú és 5,8 milliméter széles lesz, azaz 190 négyzetmilliméternyi területet foglal el, azaz nem lesz nagy. Kérdés, mire lesz elég az általa nyújtott teljesítmény a videokártya piacon, de remélhetőleg erre is rövidesen választ kaphatunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap