Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

Piacra dobta a Novell a legújabb Sentinel Log Managert

A Novell új eseménynaplózó (log menedzsment) rendszere a gyártó szerint jelentősen egyszerűsíti a biztonsági előírások és auditok teljesítéséhez szükséges adatgyűjtést, riportkészítést és archiválást. Ezek a biztonsági (compliance) előírások számos hazai vállalatra és intézményre vonatkoznak: a PSZÁF és a Basel II. a pénzintézetekre, a Sarbanes-Oxley a New York-i tőzsdén jegyzett vállalatok leányvállalataira, a HIPAA az egészségügyi intézményekre, a PCI DSS a bankkártyaadatokat kezelő vállalatokra.

A compliance-kötelezett szervezeteknél a minden informatikai eseményt rögzítő naplófájlok rengeteg információt tartalmaznak: egy több mint 300 alkalmazással rendelkező hazai pénzintézetnél például évente akár öt-tíz terabájtnyi információt állíthatnak elő a programok, és ez a szám évről évre dinamikusan növekszik. Ez a mennyiség emberi feldolgozásra ma már alkalmatlan, a korábbi időigényes, hibalehetőségekkel teli manuális folyamatok azonban kiválthatók a Novell Sentinel Log Manager előre beállított, automatizált folyamataival - így az amerikai szoftverfejlesztő állítása szerint már-már laza könnyedséggel, izzadságszag nélkül teljesíthetők az előírások követelményei.

A gyártó ígérete szerint a Sentinel kiváltja a munkaigényes kézi logelemzési eljárásokat, automatizálja a naplók összegyűjtését, archiválását és a biztonsági megfelelőség folyamatos monitorozását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward