Pantech Vega Iron, a keret nélküli 5 colos

Bemutatkozott a Pantech zászlóshajója, ami már a friss Snapdragonra épül és rendkívül ízléses a megjelenése. 

Pantech Vega Iron, a keret nélküli 5 colos

Az Iron, ami a Vega széria legújabb tagja, nem hoz szégyent a termékcsaládra, de azért némi visszafogottság jellemzi. Eddig a Pantech gépei versenyre keltek a nagyobb gyártók megoldásaival minden téren, most viszont a trendek követését csak félsikerrel nyugtázhatják.

Az előlapot ugyan egy 5 hüvelykes megjelenítő fogja kitölteni, de ennek a felbontása nem 1920 x 1080 képpontból áll, hanem "mindössze" 1280 x 720-ból. Az IPS megjelenítő viszont nem különösebben ad okot a csalódásra, hiszen a pixelsűrűsége így is megfelelő, a jelentéktelen keretigény pedig még hajt is a malmára némi vizet. Az Iron oldalain a kijelzőt csak a 2,4 milliméter vastag fém keret választja el a tenyerünktől, de alul és felül is viszonylag vékony sávval állunk szemben. A felületét tekintve ez lehet az egyik legkisebb gépezet ebben a méretben, több mint a 75 százalékát az 5 colos panel tölti ki. A panel mellett fedezhetjük még fel néhány érzékelővel karöltve a HD kamerát, mely a videóhívások bonyolításáért felel, fotózáskor pedig a 13 megapixeles, LED villanóval megtoldott hátlapi egység teheti magát hasznossá.

A letört élű téglatest alakját magára öltő okostelefonban egy Qualcomm Snapdragon 600 chip tevékenykedik. Ez a megoldás négy 1,7 GHz-es órajelen üzemelő Krait 300 magnak ad otthont, a grafikus feladatokat pedig egy Adren 320-ra bízza. A mellé kapcsolódó operatív tároló 2 GB-os méretű, a háttértára pedig közel 32 GB-nyi adat befogadására képes. Továbbá támogatott a microSD-s bővítési lehetőség is, legfeljebb 64 GB-os kártyával. Az operációs rendszer lehetne frissebb: a gépen az Android 4.1.2 fut, és nem is esett szó a frissítés tervéről. Az üzemidőért egy 2150 mAh-s kapacitású akkumulátor felel, ami nem túl bizalomkeltő, mivel ekkora képátlónál inkább a 3000 mAh-hez szoktak közelíteni a gyártók - remélhetőleg sok időt fordítottak az optimalizálásra, és nem lesz ebből gondunk. A kapcsolati képességei még kicsit homályosak, de valószínűleg az ilyenkor szokásos körítéssel kell számolnunk: LTE, WiFi, BT, GPS.

A készülék árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak, de erre napokon belül biztosan fény derül, ugyanis a masina hamarosan feltűnhet a boltok polcain. A karrierjét hazájában, Dél-Koreában fogja kezdeni, és valószínűleg itt a siker sem fog elmaradni, mert arrafelé rendkívül népes a Pantech rajongói bázisa. Az előzetes becslések szerint akár 2 millión is túladhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward