Összeolvad a WD Green és Blue HDD sorozata

A gyártó tervei szerint az átalakítás segítheti a vásárlókat a megfelelő merevlemez kiválasztásában, a kivitelezés azonban látszólag kavarodást okoz.

Összeolvad a WD Green és Blue HDD sorozata

A Western Digital Green sorozatú merevlemezei régóta elérhetőek kereskedelmi forgalomban, kedvező tulajdonságaik miatt pedig méltán népszerűek is a vásárlók körében. A Green sorozatú megoldások viszonylag nagy adattároló kapacitást kínálnak, emellett teljesítményükre sem igazán lehet panasz, és ami a legfontosabb, zajszintjük is alacsony – hála az IntelliPower technológiának. Utóbbi a gyártó magyarázata szerint egyensúlyba hozza a fordulatszámot, az adatátviteli sebességet és a gyorsítótárazó algoritmusok munkáját annak érdekében, hogy a teljesítmény stabil lehessen, ezzel egy időben pedig a fogyasztás is csökkenhessen. Ezek a merevlemezek rendszerint 5400 RPM-es osztályúak, de fordulatszámuknál általában csak az IntelliPower jelölés szerepel.

Balra a régi termékkódok, jobbra pedig az új, összeolvasztás utáni termékkódok láthatóak

Az említett merevlemezcsalád tagjai a jövőben beleolvadnak a Blue családba, amelyben költséghatékony merevlemezek sorakoznak, méghozzá 5400 RPM-es és 7200 RPM-es kivitelben, teljesen vegyesen.

A friss lépés, vagyis a Green és a Blue sorozat összeolvasztása a WD szerint a vásárlók érdekeit szolgálja, akik az "egyszerűsítés" hatására könnyebben választhatják majd ki a számukra legmegfelelőbb merevlemezt. Noha a törekvés becsülendő, az már most könnyen belátható, hogy a két család összeolvasztása inkább még homályosabb képet eredményez majd, így a vásárlók még nehezebben találhatják meg a számukra legmegfelelőbb adattárolót.

A WD hivatalos weboldala szerint a Green családból Blue családba vándorló merevlemezek a korábbi X helyett Z-re végződő termékkódot kapnak. Az átálláshoz szükség lesz némi időre, így egy ideig még elérhetőek maradnak a megszokott zöld címkés Green merevlemezek is, de idővel ki fognak kopni, így vásárlás előtt alaposan ellenőrizni kell majd a termékkódokat. A változás természetesen a 2,5 hüvelykes és 3,5 hüvelykes tradicionális merevlemezeket egyaránt érinti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward