Összefonódik a Google Hírek és az Assistant

A Google asszisztense mostantól a Hírek szolgáltatásból válogat a felhasználóknak, és képes témákra koncentráltan infókkal szolgálni.

Összefonódik a Google Hírek és az Assistant

A keresőóriás a Google I/O esemény keretében rántotta le a leplet a megújult Google Hírek szolgáltatásról. A vállalat elmondása szerint a változásoknak köszönhetően rendkívül népszerűvé vált a hírgyűjtő megoldás, és már világszerte milliók értesülnek ezen keresztül a legfontosabb eseményekről és a kedvelt híroldalaik legfrissebb bejegyzéseiről.

A Google Hírek esetében arra törekedik a vállalat, hogy egyszerű, de mégis nagyon látványos felületet biztosítson az emberek számára. A felhasználók így egy modern, a trendeknek megfelelő alkalmazáson keresztül fogyaszthatják a híreket. És most már be lett vonva a szolgáltatás működésébe az Assistant is, a cég saját fejlesztésű hangasszisztense, ami újabb lökést adhat a Híreknek. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a felhasználó friss események után érdeklődik, akkor az Assistant a Google Híreken keresztül szerzi majd be az információkat, és így igazodni fog a felhasználó személyes preferenciáihoz, amiket előzőleg beállított a hírgyűjtőn belül. Ennek a lehetőségnek köszönhetően a felhasználók akár olyankor is tájékozódhatnak majd a legfontosabb hírekről, amikor például vezetnek a munkahelyükre vagy futnak a sportpályán. Elegendő annyit mondani, hogy „Hey Google, mik a hírek?”, és máris tájékoztatást nyújt a Google digitális segítője.

Galéria megnyitása

A Google Assistant tehát parancsszavakra szolgáltatja majd az információkat a Google Hírekről, és fontos itt kiemelni, hogy ezek a parancsok akár összetettebbek is lehetnek. Egy-egy témával kapcsolatosan, célirányosan is kérhet majd tájékoztatást a készülék tulajdonosa, ha nem csak általánosan szeretne információkhoz jutni. Meg lehet kérdezni, hogyan szerepelt a múlt este játszott futballmérkőzésen a magyar válogatott, ki nyerte a választást vagy milyen új hírek vannak a divatvilágban. És mivel Google Assistant fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet a vállalat, a későbbiekben még gördülékenyebb használatot is lehetővé tehet majd.

Az új lehetőség mindenen elérthető lesz, amin van Google Assistant, kezdve a tabletektől és mobiloktól a Google Pixel Buds-on át a Google Home-ig, sőt, már a Smart Displayt is kiemeli a vállalat. A Smart Display egy olyan lakáskiegészítő, ami kijelzővel ellátott, és támogatja a Assistantot. Ezek a készülékek arra is képesek, hogy a Google Hírek tartalmakat a cikkekhez tartozó képekkel együtt mutassák az embereknek. Sőt mi több, az sem jelent nekik gondot, hogy videós tartalmakat jelenítsenek meg szükség esetén például a YouTube közbenjárásával. Érdekesség még itt, hogy az Assistent direkt törekedni fog arra, hogy Smart Display esetében ki legyen használva a megjelenítő, és ezért ott előnyben lesznek például a videók. Az első Smart Display a Lenovónak köszönhetően került a boltokba elsőként az Egyesült Államokban néhány hete, és hamarosan más gyártóknak a kínálatában (LG, JBL) is lesz ilyen szerkezet, szélesebb körben is elérhetővé válhatnak.

Galéria megnyitása
Lenovo Smart Display

A Google Hírek és a Google Assistant szolgáltatások összekapcsolására először az Egyesült Államokban került sor. A cél elvileg most az, hogy minél több információra és tapasztalatra tegyen szert a vállalat, amiket sikeresen alkalmazhat majd akkor, amikor globálisan is elérhetővé teszi ez a párosítást.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap