Összefogott a kényelmesebb fájlmegosztásért a Xiaomi, a Vivo és az Oppo

A cél, hogy minden eddiginél könnyebben és gyorsabban lehessen két készülék között dokumentumokat mozgatni.

Összefogott a kényelmesebb fájlmegosztásért a Xiaomi, a Vivo és az Oppo

Több kínai gyártó együttes erővel próbál meg olyan helyi fájlátviteli technológiát létrehozni, ami minden eddiginél kényelmesebben használható. És ez már nem csak házon belül fog menni, mint az eddigi hasonló törekvések eredményei, hanem márkákon átívelő lesz. Az Inter-Transfer Alliance jelenleg három főből áll, a Vivo, az Oppo, valamint a Xiaomi alkotja a szövetséget, de a cégek bíznak benne, hogy mások is csatlakozni fognak.

Az mobiltelefonok közötti vezeték nélküli fájlátvitelt segítő technológiák már évtizedes múltra tekintenek vissza, és mindig lehet hallani ilyen fejlesztésekről. Most három nagy kínai vállalat fogott össze azért egy új szövetség keretében, hogy egy az eddigieknél rugalmasan használható eljárást hozzon létre. A cél elsősorban a jobb felhasználói élmény biztosítása, ehhez pedig az kell, hogy a technológia egyszerűen használható legyen, és nagy sávszélességet biztosítson. Fontos az is, hogy a megoldás nem igényel külön alkalmazást, semmit nem kell telepíteni pluszba ahhoz, hogy használatba lehessen venni.

Galéria megnyitása

A leírások szerint a vállalatok a Mobile Direct Fast Exchange (Point-to-Point Protocol) eljárást használják az adatok mozgatása során, és annak érdekében, hogy a társítás gyorsan, rugalmasan és nem utolsó sorban alacsony energiafelhasználás mellett mehessen végbe, a Bluetooth modulra is támaszkodnak a folyamat során készülékek. Az adatok gyors megosztása közben stabil kapcsolatra lesz szükség, és ideális esetben 20 MB/s-os sebességgel lehet majd számolni. Fontos, hogy ez nem kizárólag csúcskategóriás okostelefonoknak/táblagépeknek szól, hanem árkategóriától függetlenül a megfizethetőbb készülékeknél is használható lehet majd. Széles fájltámogatást biztosít a technológia, minden gond nélkül lehet vele küldeni egyszerű dokumentumokat, képeket, videókat, zenéket és egyebeket is. Még HD felvételek is viszonylag kényelmesen megoszthatóak lesznek ezen keresztül.

Galéria megnyitása

A Xiaomi direkt kiemelte, hogy nem egy exkluzív extrának szánja ezt a fejlesztést, hanem azt szeretné látni, hogy másik is csatlakoznak, és idővel kiveszik a részüket a fejlesztésből. És ezáltal idővel nemcsak, hogy még több szerkezeten lehet majd használni, hanem jobb is lehet. Tekintve, hogy a Vivo és az Oppo is a BBK Electronics zászlaja alá tartozik, így nem lenne meglepő, ha idővel például a Realme és a OnePlus is beszállna az új fejlesztés támogatásába. A OnePlus mindig igyekezik a lehető legjobbat nyújtani versenyképes áron, és az új fájlátviteli lehetőség remekül beilleszthető lenne a mobiljainak a repertoárjába.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen fogadtatásban fog részesülni az újítás a felhasználók, valamint a gyártók részéről. Tekintve, hogy nagyon sok készüléket ad el együtt a Xiaomi, az Oppo és a Vivo, nem lenne meglepő, ha népszerűvé válna a tulajdonosok körében ez a fájlküldés, de azt nehéz megmondani, hogy valóban rivális gyártók mennyire látnak majd ebben potenciált.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap