Gigászi 4K HDR IPS monitorokkal rukkoltak elő a japánok

A 75 és 86 hüvelykes képátlójú monitorok elsősorban multimédiás tartalmak fogyasztásához, illetve játékokhoz készültek.

Gigászi 4K HDR IPS monitorokkal rukkoltak elő a japánok

A monitorok képátlója egyre inkább növekszik, így ma már a 49 hüvelykes modellekből is bőven van választék, sőt, az Nvidia BFGD (Big Format Gaming Displays) kezdeményezésének köszönhetően 65 hüvelykes gamer kijelzők is forgalomba kerülhetnek. Aki még nagyobb képátlójú monitorra vágyik, a JapanNext kínálatából is válogathat, ahol 75 és 86 hüvelykes 4k HD panellel szerelt megoldások is lapulnak. Noha japán gyártóról van szó, amely elsősorban a japán piacra gyárt, a vállalat a jelek szerint Európa felé is nyit, ugyanis néhány terméke már az öreg kontinensen is elérhető.

Galéria megnyitása

A legújabb monitorok ez alól még kivételek, legalábbis egyelőre. Közös tulajdonság, hogy mindkét megoldás elsősorban médiafogyasztásra készült, ennek megfelelően sokféle videó bemenetet kaptak: a DisplayPort 1.2-es mellett egy HDMI 2.0-s, két HDMI 1.4-es, valamint egy D-Sub csatlakozó is lapul a kínálatban. Ezekhez kép a képben (PiP), illetve kép a kép mellett (PbP) funkció egyaránt jár – utóbbival ráadásul nem csak kettő, hanem akár három vagy négy műsorforrás képén is osztozhat a kijelző. Maga a panel egyébként IPS alapokon nyugszik és 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes. A 75 és 86 hüvelykes modellek egyformán 3840 x 2160 pixeles natív felbontás, 4 ezredmásodperces GtG válaszidő, 1200:1 tipikus kontrasztarány és 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett dolgoznak, de maximális fényerősség terén már van közöttük némi különbség. A 75 hüvelykes JN-IPS7500UHDR-KG esetében 330 cd/m2-es, míg a 86 hüvelykes JN-IPS8600UHDR-nél már 400 cd/m2-es maximális fényerősséggel gazdálkodhatunk. A betekintési szögek mindkét esetben 178 fokosak.

Galéria megnyitásaAz új monitorok két darab 5 W-os beépített hangszóróval, egy optikai audió kimenettel, valamint 3,5 milliméteres ki- és bemenettel egyaránt rendelkeznek. A különböző tartalmak fogyasztását külön profilok segítik (Standard, Game 1, Game 2, Game 3, Photo, Movies), Adaptive-Sync támogatást azonban nem kapunk.

A 75 hüvelykes változat 40 kilogrammot nyom a mérlegen és maximum 240 W-ot fogyaszt, míg a 86 hüvelykes példány már 56 kilogrammos súllyal érkezik és maximum 360 W-ot fogyaszt. A 75 hüvelykes változat ára ~3000 dollár, míg a 86 hüvelykes modellért ~4000 dollárt kérnek el – és ezek még adók nélküli árak. Az egyelőre nem világos, hogy az újdonságokat a gyártó Japánon kívül is értékesíti-e, és ha igen, mikor és hol válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap