Optimalizált töltést vezet be a OnePlus

Optimalizált töltést vezet be a OnePlus

Napjainkban már egyre több gyártó kezd el használni olyan eljárásokat, amikkel a mobiloknak az akkumulátora jól kímélhető. A cél az, hogy a felhasználó odafigyelésétől függetlenül sokáig megtartsák a telepek a jó kondíciójukat.

Azt hiszem kijelenthető, hogy szinte minden felhasználónak megvannak a maga szokásai az okostelefonok töltésére vonatkozóan. De ezek a rutinok nagyon kevés esetben találkoznak azzal a móddal, ami az akkumulátorok szempontjából is valóban ideális lenne. A gyártók szempontjából az elhasználódás miatt szinte jó is, de szerencsére egyre több cég van, aki a felhasználók érdekeit előtérbe helyezve, próbál tenni azért, hogy a termékek akkumulátorai is hosszantartóak legyenek. És most a OnePlus is arról számolt be, hogy jelentős lépést tett ebbe az irányba.

Optimalizált töltés címszó alatt a vállalat bevezetett egy olyan töltési algoritmust, ami azokban az esetekben fog jól jönni, amikor például valaki éjszakára teszi töltőre a készülékét. Felmérések bizonyítják, hogy nem tesz jót az akkumulátornak, ha hosszú ideig, órákon át folyamatosan a maximális töltöttségi szinten van. Éppen ezért az optimalizált töltés azt fogja tenni, hogy az este töltőre csatlakoztatott OnePlus modell akkuját „csak” 80 százalékig engedi majd pumpálni normál tempóval, és itt megállítja a folyamatot. Az utolsó 20 százalékot pedig az ébredésre előjelzett időpontot megelőző 100 percben fogja beletölteni a telepbe.

Galéria megnyitása

Az optimalizált töltés a leírása alapján nemcsak arra fog nagy figyelmet szentelni, hogy az akkumulátor ne legyen hosszú órákig 100%-on, hanem arra is, hogy a töltés vége kifejezetten lassú legyen. Ez is azért van így, mert az akkumulátor megfelelő kondíciójának a megtartása érdekében az utolsó milliampereket mindig lassan – vagy egyáltalán nem – érdemes a telepbe pakolni. Sok akkumulátoros eszköz szinte nem is használja az utolsó néhány százalékot a teljes kapacitásából.

A OnePlus a lehető legjobb eredmény elérése érdekében elvileg folyamatosan dolgozik majd az algoritmuson, hogy az minél kifinomultabban tudjon üzemelni. A cél az, hogy a hosszabb hétvégi alvások, vagy az utazásokkal esetenként együtt járó időzóna-változások alkalmával is hatékonyan működjön az optimalizált töltés.

Az optimalizált töltés frissítéssel lesz elérhető a meglévő okostelefonokra, a vállalat az új eszközeit pedig a jövőben már eleve ezzel a funkcióval kiegészítve fogja bevetni. Most még csak a OnePlus 7 és a OnePlus 7 Pro új Oxygen OS béta kiadásában van benne az újítás, de ez rövidesen meg fog változni. Az optimalizált töltés manuálisan kapcsolható a beállításokon belül az akkumulátor menüpontjában. Szóval a felhasználó dönthet arról, ha neki erre nincs szüksége, és bármikor kikapcsolhatja.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap