Optikai képstabilizátorral jön a Lenovo Vibe Shot

A Lenovo ezúttal egy fotózásra kihegyezett mobilon munkálkodik.

Optikai képstabilizátorral jön a Lenovo Vibe Shot

Egyre több olyan okostelefon tűnik fel a színen, amelyet a fényképezésre koncentrálva terveznek meg. Ilyen lesz a mostani hírünk főszereplője is, a Lenovo Vibe Shot, amiről szinte minden információ idejekorán napvilágot látott a Mxphone szaklapnak köszönhetően.

A Vibe Shot tervezésekor a Lenovo célja az volt, hogy valóban egy fényképezőgépre hajazó okostelefont alkosson. Az eszközt gazdagon borítja fém, így a minőségérzetre biztosan nem lehet panasz, a hátoldal mintája pedig valóban azt a hatást kelti elfektetve, mintha egy kompakt fényképezőt tartana a kezében az ember. A mobilt egy 16 megapixeles főkamerával vértezte fel a Lenovo, és optikai képstabilizátorral toldotta meg, mely remélhetőleg hatékonyan veszi majd fel a küzdelmet remegéssel, és így minimális lesz az elmosódott fotók száma. A hozzá tartozó vaku első pillantásra Xenonnak tűnhet, de jobban megnézve azonnal kiderül, hogy sajnos nem erről van szó. A tervezők három LED-et pakoltak szorosan egymás mellé. Ez ugyan komoly fényforrás lehet, de egy Xenon teljesítményét biztosan nem tudja majd hozni. Van viszont egy kis érdekessége: a LED-ek eltérő színhőmérsékletűek, ezekkel biztosítható a kamera színhűsége rossz fényviszonyok mellett is. Videózáskor 4K támogatást nyújt a Vibe Shot, pedig csak egy visszafogottabb SoC került bele. Itt a kívánt eredmény elérése érdekében a Lenovo valószínűleg plusz chipeket is bevethetett.

A készülék előlapját egy 5 hüvelykes megjelenítő uralja. A panel 1920 x 1080 képpontos felbontású, így kellően részletes képet rajzol ki, az IPS technológia pedig gondoskodik arról, hogy amit látunk, az jól is nézzen ki. Az okostelefon belterét egy Qualcomm Snapdragon 615 besorolású chip bérelte ki. Az alanyunk a big.LITTLE architektúrát felhasználva egyesíti négy-négy Cortex-A53 mag erejét. Az energiatakarékosságról 1 GHz-es órajelen üzemelő magok fognak gondoskodni, a sebességfelelősök pedig már 1,7 GHz-en tevékenykedhetnek. A grafikus feldolgozó egység szerepét egy Adreno 405 IGP tölti be. Bár ez nem egy csúcskategóriás lapka, a Lenovónál nem fukarkodtak, amikor a rendszermemóriát osztották, ugyanis 3 GB-tal felszerelve került bevetésre az okostelefon – ilyen tekintetben valószínűleg soha nem lesz problémája a felhasználóknak. A háttértár 32 GB alapból, ami azért már nagyon sok tartalom tárolására lehet elegendő, de így sem kell lemondani a microSD memóriakártyás bővítési lehetőségről, ami örömteli.

A Lenovo nem hagyta figyelmen kívül az Android frissességének fontosságát, és ennek megfelelően már a Lollipop teljesíthet szolgálatot a Vibe Shoton. Ráadásul az Android 5.0.2 ezúttal is szép számmal vonultat majd fel olyan extrákat, amiket már a Lenovo szakemberei telepítettek rá a Vibe UI felhasználói felülettel együtt. A gép kapcsolati képességei átlagosnak ígérkeznek. Kezdve a négyes kategóriájú 4G LTE modemmel, van benne 802.11 a/b/g/n szabványú Wi-Fi, Bluetooth 4.1 modul és persze A-GPS vevő is. A kiszivárgott információkból szinte minden kiderült, de azért akad egy pár hiányzó adat. Nem esett szó például az előlapi kameráról, ami valószínűleg szintén jó minőséget produkálhat majd. Illetve a Vibe Shot fizikai paraméterei sem ismertek, és az akkumulátor kapacitása sem derült ki. A teleppel kapcsolatosan mindössze annyit tudhattunk meg mostanáig, hogy beépítették, így a cseréjével érdemes lesz szakszervizhez fordulni. A különleges dizájnú telefon fekete, fehér és piros színben lesz megvásárolható.

A Lenovo Vibe Shot várhatóan márciusban fog hivatalosan is bemutatkozni, talán az MWC-n jöhet el az ő ideje. Hogy mikor kerülhet a boltok polcaira, és vajon mennyi lesz az ajánlott fogyasztói ára? Nos, ezekre az információkra is várni kell még egy ideig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward