Oppo Find 5 Mini - így kell ezt csinálni?

Úgy tűnik, hogy az Oppo az 5 colos FullHD óriások után utat mutathat a nagy gyártóknak a mini mobilok gyártása terén is. 

Oppo Find 5 Mini - így kell ezt csinálni?

Sok felhasználó az óriási okostelefonokat látva egyre többször él panasszal azért, mert egyszerűen nehéz kezelnie az újabb mobilokat. Hatványozottan igaz ez olyankor, mikor a vásárló valami gyors masinát szeretne. A nagy gyártók között egyedül a Samsung az, aki próbálja ezt a szegmenst (kisebb, de erős telefonok) megalkotni.

Galéria megnyitása

Immáron több ízben is megkísérelték elkészíteni a jól "kézben tartható" és emellett erős okostelefont, de egyelőre nem sok sikerrel jártak. A Galaxy S3 Mini túl sokat vesztett az erejéből, a Galaxy S4 mini pedig már újfent nem igazán mini, mert hiába a "mindössze" 4,3 colos panel, a házat nem sikerült eléggé lekicsinyíteni - a nagytesó 75,3 cm³-s térfogata mellett a mini 68,2 cm³-je nem éppen mutatós. Korábbi hírek szerint már a HTC is munkálkodik a One minin, most pedig az Oppo felől kaptunk némi iránymutatást néhány tulajdonság és kiszivárgott fotó formájában.

Galéria megnyitása

A Find 5 kistestvére a jelek szerint 3,7 hüvelykes, IPS technológiát használó megjelenítővel fog bevetésre indulni. A panel aprósága senkit ne tévesszen meg, a felbontás ugyanis 1280 x 720 képpontos, tehát a pixelsűrűsége 397 PPI-s, így éppen olyan éles képet kapunk, mint a felsőbb ligákban. A készülék dizájnja nem különösebben mutat eltéréseket, így a Find 5 miniként is felismerhető lesz. A ház előlapjának csaknem egésze egy üveg mögött kapott helyet, mindössze a vékony alsó sáv mutatja a ház valódi színét, mely felett a három megvilágított kezelőszerv helyezkedik el. A leginkább "feltűnő" módosítás, hogy a jobb felső sarokban elhelyezett érzékelőnek búcsút kell mondani a kicsinyítést követően.

A belbecs ékessége a jelentések alapján ezúttal is egy négymagos chip lesz, ám valószínűleg nem a Qualcomm által gyártott, Krait magos APQ8064-gyel kell számolnunk, hanem a nála sokkal kedvezőbb áron kínált, Cortex-A7 alapokon nyugvó MediaTekkel, vagy a szintén Qualcommtól származó Snapdragon 400 lapkával (a teljesítménytesztekben ezek a SoC-k csak kevéssel maradnak el a Tegra 3-tól). Az órajele vélhetően így 1,2 - 1,4 GHz körül alakulhat, a rendszermemória kapacitása pedig, ha minden jól megy, 1 GB-os lehet. Az eddig ismert tulajdonságok kellemes csalódást jelentenek, reméljük a specifikáció egészének kiderülése után sem fogunk csalódottan állni egy újabb minitelefon kudarca felett.

Galéria megnyitása

A Find 5 mini nem csak fizikailag lesz mini, hanem az árát tekintve is. Az eredeti variáns jelenleg 399 eurós áron kelleti magát az Oppo webáruházában, míg a miniért csak 200-250 eurót fognak kérni az eddigi információk szerint. A kék, piros, citromsárga és zöld árnyalatokban pompázó masina így eléggé gyors lesz a mindennapi feladatok során, és az ára is oda vezet, ahol a legtöbb modellt értékesítik, a középkategóriába. A Find 5 mini tehát népszerű lehet, és remélhetőleg Európa számára sem jelent majd tabut.

Az Oppo újdonsága talán végre létrehozza a megfelelő ösvényt a többiek előtt, és hamarosan mások is ebbe az irányba indulnak el. A belsőn van még mit szépíteni, így a 3,7 colos HD masinára bőven lehet még licitálni is, ez pedig jó lehetőséget nyújt a nagyok piaci versenyére. Reméljük, hogy végre ráharapnak az Oppo által most már valóságban is kihúzott mézesmadzagra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap