Önálló VR headset kifejlesztésén dolgozik a Samsung

Az új headset többet nyújthat, mint a gyártó okostelefonjaira támaszkodó Gear VR, és valamilyen szinten az Oculus-szal való partnerkapcsolatra is kihathat.

Önálló VR headset kifejlesztésén dolgozik a Samsung

A Samsung jelenleg a Gear VR termékcsaláddal képviselteti magát a virtuális valósághoz passzoló headsetek piacán, de a nem is oly távoli jövőben egy új, önálló headsetet is bemutathat, ami már nem okostelefonra támaszkodik – vagy legalábbis nem úgy teszi, ahogy a jelenlegi megoldások.

A friss beszámolók alapján a dél-koreai vállalat a napokban elismerte, a színfalak mögött valóban zajlik néhány fejlesztés, amelyek fő célja, hogy dedikált VR headset készülhessen. A szoftveres fejlesztőcsoport vezetője, Injong Rhee ennél többet nem akart elárulni a távolabbi tervekkel kapcsolatban, így jelenleg az is rejtély, pontosan milyen headset érkezésére számíthatunk. Kérdés, hogy az újdonság alkalmazásához szükség lesz-e PC-re, mint az Oculus Rift és a HTC Vive esetében, vagy teljesen önálló rendszer készül-e, ami minden szükséges hardvert tartalmaz.

Utóbbi nem lenne egyedülálló, hiszen néhány hete már beszámoltunk egy különleges, komplett PC-t tartalmazó VR headsetről, ami nem csak a virtuális valóságot, de a kiterjesztett valóságot is támogatni fogja. Egyszóval ezen a téren egyelőre túl sok a kérdés és túl kevés a válasz – idővel azonban egészen biztosan tisztulni fog a kép.

Az önálló VR headset érkezése egészen biztosan hatással lesz az Oculus és a Samsung közötti kapcsolat alakulására, hiszen az Oculus volt az, aki segített a Gear VR sorozat kifejlesztésében. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Samsung megoldása közvetlen konkurencia lesz majd az Oculus Rift számára, de a két gyártó termékei között valamilyen szinten lehet némi átfedés.

Kíváncsian várjuk, mennyiben és pontosan miben különbözik majd az új VR headset a jelenlegi Gear VR sorozat tagjaitól. A Samsung egyelőre nem árulta el, mikorra készülhet el az újdonság, de az biztos, hogy már készül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward