Októberben jöhetnek a Kal-El alapú táblák?

Úgy tűnik, hogy azoknak a rendkívül optimista felhasználóknak, akik a korábbi pletykákból kiindulva úgy gondolták, hogy az iskolakezdésre már beszerezhetik majd legfrissebb, Tegra 3-as alapokon nyugvó tábla PC-jüket, csalódniuk kell.

Októberben jöhetnek a Kal-El alapú táblák?

Úgy tűnik, hogy azoknak a rendkívül optimista felhasználóknak, akik a korábbi pletykákból kiindulva úgy gondolták, hogy az iskolakezdésre már beszerezhetik majd legfrissebb, Tegra 3-as alapokon nyugvó tábla PC-jüket, csalódniuk kell.

A Kal-El alapú tábla PC konfigurációk a legfrissebb hírek szerint október előtt szinte egészen biztos, hogy nem jelennek meg kereskedelmi forgalomban, de ha minden jól megy, akkor október folyamán már találkozhatunk majd néhány Tegra 3-as tábla PC-vel az üzletek polcain. Az okostelefonok piacán ennél is rosszabb a helyzet, ugyanis a Tegra 3-as SoC egységet használó modellek majd csak valamikor a következő év első negyedévében mutatkozhatnak be.

Az Nvidia állítása szerint a Kal-El Soc - vagy ha úgy tetszik, a Tegra 3-as SoC - hatalmas számítási teljesítményt nyújt majd és grafikai képességei is kimagaslóak lesznek. A Tegra 3 belsejében a Tegra 2-vel ellentétben kettő helyett már négy darab Cortex-A9-es processzormag lapul, amelyek akár 1,5 GHz-es órajelen is üzemelhetnek. Természetesen az alacsony energiafogyasztás mellett dolgozó GeForce GPU is átesik némi fejlesztésen, így 8 helyett már 12 shadert kínál. A tábla PC-kbe szánt T30-as Tegra 3 SoC 1920 x 1200 pixeles maximális felbontással áll a kijelzők rendelkezésére, míg az okostelefonokhoz készített AP30-as változat 1366 x 768 pixeles maximális felbontás biztosítására képes.

A pletykák szerint az ASUS második generációs, Kal-El alapú Eee Pad Transformer 2-es táblája már októberben debütálhat majd, így jó esély van rá, hogy ebben az időszakban a többi gyártó is bemutatja Tegra 3 alapú megoldásait. Érdekesség, hogy a hírek szerint az Amazon is készít majd Tegra 3 alapú tábla PC-t, de ez a konfiguráció idén már biztosan nem kerül forgalomba,

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward