OCZ Colossus LT: új, gyors SSD meghajtók

A Vertex 2-es és Agility 2-es SSD meghajtók után az OCZ most újabb termékekkel jelentkezik a piacon: megérkeztek a Colossus LT család frissített tagjai, amelyek 34 nm-es csíkszélességgel készülő MLC típusú (Multi-level cell – Többszintű cella) NAND Flash chipek köré épülnek.

OCZ Colossus LT: új, gyors SSD meghajtók

A Vertex 2-es és Agility 2-es SSD meghajtók után az OCZ most újabb termékekkel jelentkezik a piacon: megérkeztek a Colossus LT család frissített tagjai, amelyek 34nm-es csíkszélességgel készülő MLC típusú (Multi-level cell – Többszintű cella) NAND Flash chipek köré épülnek.

Az újdonságok az asztali számítógépekbe szánt merevlemezekkel megegyező, azaz 3,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek. A chipek vezérléséről két darab Indilinx vezérlő gondoskodik, az SSD belső RAID konfigurációban működik, a gyorsítótár mérete ebben az esetben 128 MB-os. A SATA 3 Gbps-os csatolófelületet alkalmazó újdonságok egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A gyártó közleménye szerint az egységek 260 MB/s-os maximális olvasási- és írási sebesség elérésére képesek, 4K módban a maximálisan végrehajtható véletlenszerű írási, illetve olvasási műveletek száma pedig 15000 IOPS.

A Colossus LT SSD meghajtókra három év garanciát vállal majd a gyártó. A meghajtókat néhol már előrendelhetjük: a 120 GB-os egységért 399 eurót, a 250 GB-osért 799 eurót, az 500 GB-osért 1549 eurót, míg az 1 TB-os változatért 2875 eurót kell letennünk az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward