Novemberben kerülhetnek forgalomba a Win8-as táblák

A legfrissebb értesülések szerint novemberben megérkeznek a Windows 8 alapú táblák.

Novemberben kerülhetnek forgalomba a Win8-as táblák

Az időzítés nem véletlen, hiszen a karácsony előtti megjelenés kedvező lehet, mert a nagy karácsonyi bevásárlási láz alkalmával sokan választanak különböző szórakoztatóelektronikai, vagy számítástechnikai terméket ajándékként. Kissé beárnyékolhatja viszont a képet, hogy átlagfelhasználói szemmel első ránézésre nehéz lesz majd eligazodni az új táblák között, annyira sokféle konfiguráció születik majd.

A Cnet News informátorai szerint a novemberben megjelenő újdonságok között egyszerű táblákat éppúgy találunk majd, mint konvertibilis hibrid megoldásokat. Az újdonságok x86-os Intel Atom processzorral, AMD Fusion Hondo APU egységgel, vagy ARM alapokon nyugvó Qualcomm Snapdragon S4-es, Nvidia Tegra 3-as, illetve Texas Instruments OMAP SoC egységgel rendelkezhetnek, modelltől függően. A novemberi időzítés meglehetősen szorosnak tűnik, hiszen addig az időpontig megfelelő támogatást kell nyújtania az új operációs rendszernek a háromféle ARM platform, valamint az Intel és az AMD alapú platformok számára.

További érdekesség, hogy a Windows 8 alapú táblák nem csak hardver, hanem szolgáltatások tekintetében is különböznek majd egymástól, de ez a korábbi információk alapján már aligha meglepő. A Windows 8 RT alapú, azaz az ARM architektúrára alapozó modelleknél nem lesz lehetőség a régebbi szoftverek futtatására, viszont ezeken a táblákon lesz beépített Office szoftvercsomag. Azok a táblák, amelyek x86-os alapokon nyugszanak és Windows 8 operációs rendszerrel érkeznek, képesek lesznek a régebbi alkalmazások futtatására is – viszont ezeken a termékeken alapból nem lesz Office csomag.

A fentieknek megfelelően az egyes modellek árazása is teljesen eltérő lesz – főként a kiszolgáló hardver előállítási költségei miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward