Shop menü

NFT FELHASZNÁLÓI NEVEKKEL ÉS EGYÉB ÚJÍTÁSOKKAL ÁLLT ELŐ A TELEGRAM

A csoportokat témákra lehet majd bontani, lesznek már gyűjthető nevek a könnyebb elérésért, és a videóknál már elérhető lesz a szöveges átirat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
NFT felhasználói nevekkel és egyéb újításokkal állt elő a Telegram

A Telegram az egyik legdinamikusabb fejlődést mutató csevegő platform, és általában a tempót diktálja a többieknek, érdemi újítások felmutatásával. Most is több érdekes fejlesztést sikerült a vállalatnak egyetlen nagyobb frissítésbe összesűrítenie.

Többezres csoportos beszélgetésekbe lehet belefutni a Telegramon, mivel itt az embereknek a személyes beszélgetések mellett a közösségi kommunikációra is széles teret engednek. A hatalmas csoportok azonban sokszor nehezen követhetővé válnak, mert annyira sok téma pörög egymás mellett. Nem mindenki beszélget mindig ugyanarról a csoportban levő emberekkel. Innentől a Telegramon már meg lehet azt csinálni, hogy a nagy csoportok több kicsi témára legyenek bontva.

Galéria megnyitása

A csoportokat kezelők a csoport beállításaiban egyszerűen, a „Topics” kapcsolóval tudják majd azt beállítani, hogy a beszélgetések témák szerint rendezettek legyenek a továbbiakban. Innentől a megfelelő jogosultsággal rendelkezők új témákat is indíthatnak majd, a tagok pedig a megfelelő topik megnyitását követően abban a beszélgetésben vehetnek részt, ami tényleg érdekli is őket. Így egyszerűbben vissza tudja majd olvasni az előzményeket is. Lehet kiemelni a lista elejére témákat, egyébként pedig az aktivitás szerint lesznek ezek sorba téve.

Galéria megnyitása

A nagyobb csoportokban lehet ezt az újítást bekapcsolni első körben, de azon van a vállalat, hogy ezt hozzáférhetővé tegye mindenki számára. Ezt azonban csak akkor akarja meglépni, amikor már tényleg látják, hogy minden rendben megy, úgy, ahogyan azt előzetesen elképzelték.

Nagyon izgalmas, hogy a Telegram bejelentette a Gyűjthető Felhasználói nevek intézményét. A Telegramon a név alapján lehet az emberekkel kapcsolatba lépni, és minél rövidebb egy név, annál könnyebb a személyt megjelölni vagy elérni. A nevek itt domainként is üzemelnek a t.me/ hivatkozás után írva.

Galéria megnyitása

Hamarosan egy új portálon lehet majd megszerezni olyan egyedi neveket, amik kevesebb mint 5 karakterből állnak, így például olyan nevek lesznek befoglalhatók, mint a @news vagy a @game. Ilyen neveket eredetileg nem is lehetett használni, de már akár a @g is egy név lehet, ha minden igaz, ami elérhető lesz a t.me/g hivatkozással. Ezeket a neveket a felhasználók a megszerzést követően tovább is adhatják. Lényegében NFT-szerűen fog menni a rendszer. A TON blokklánc hálózata fogja ezt a lehetőséget támogatni, biztonságosan üzemeltetni.

Galéria megnyitása

A Telegramon prémium funkcióként elérhető, hogy a hangfelvételeket át lehet alakítani egy gombnyomással olvasható szövegre. Így amikor egy zajos környezetben van az ember, vagy az ismerőseinek körében cseveg a telefonján mással, akkor egyszerűen el tudja olvasni a dolgokat, amiket nem tud meghallgatni. Az újítás pedig az lesz itt, hogy már a videókkal is meg lehet majd tenni, hogy szöveggé alakítják a benne elhangzottakat. Viszont ez az opció is csak azoknak lesz megadatva, akik előfizetnek a platform használatára. A Telegramnál a prémiumra rendszeresen jönnek az ilyen extrák.

Galéria megnyitása

A fiatalok örülhetnek majd elsődlegesen annak, hogy új emoji pakkok is megjelentek a Telegramon, ezek animáltak, egyediek, nem pedig az Unicode hátteret használva lettek szimplán felvéve a kínálatba. Összesen 12 új témáju emojicsomag jelent meg egyenként több mint egy tucat grafikával. Emellett lesznek új reakciók is, a reakciókhoz pedig természetesen tartozni fognak izgalmas animációk, ahogy eddig is. Továbbá a nagyméretű interaktív emojik palettája is tovább bővült.

Galéria megnyitása

Az iOS felhasználókat érinti, hogy a sötétmód változott valamelyest, így már színesebbé válik ez a rész is, miközben a sötét felületek ugyanolyan arányban lesznek jelen. Androidon egy csúszkával lehet a továbbiakban szövegméretet állítani, szinte fokozatmentesen megy majd az állítás.  Ezeken túl pedig még kisebb dizájnbeli hangolások is történtek a frissítéssel.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére