Shop menü

NEM NÉZHETNEK STREAMEKET A GYEREKEK ESTE 10 UTÁN KÍNÁBAN

Török Roland
Török Roland
Nem nézhetnek streameket a gyerekek este 10 után Kínában

Alig pár hete számoltunk be róla, hogy egy újabb megszorítás csomagot kaptak a nyakukba a kínai játékosok, aminek köszönhetően konkrétan megtiltották nekik, hogy Elden Ring tartalmakat nézzenek a neten. 

Az új, frissített szabályozás még tovább viszi a már évek óta foltozgatott, kifejezetten videojátékosokat és azokból megélni kívánókat sújtó törvényeket, a múltkorihoz hasonlóan ezúttal is a streamereket érik majd a szigorú szabályozások. 

A CNBC számolt be róla, hogy ezentúl a 16 éven aluliak számára teljesen meg van tiltva, hogy bármilyen élő közvetítést nézzenek este 10 óra után és ennek ellenőrzése a streamer platformra hárul.

A kínai szabályozó szerv szerint ezek a platformok korábban arra ösztönözték a kiskorúakat, hogy pénzt adományozzanak a kedvenceiknek, ezzel viszont súlyosan megsértették a gyerekek testi és lelki egészségét. 

Kínában az élő közvetítés szektor a koronavírus járvány után elképesztő lendületet vett, ám az egyre szigorodó törvények rendesen visszaszoríthatják az ehhez köthető médiafogyasztási szokásokat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére