Néhány óra alatt elkapkodták a speciális FireFox mobilokat

A fejlesztői programban résztvevőknek szánt készülékek ahogy elérhetővé váltak, szinte azonnal hiánytermékek lettek.

Néhány óra alatt elkapkodták a speciális FireFox mobilokat

A GeeksPhone műhelyében készülő okostelefonok jelen állás szerint bizony nem várt sikernek örvendenek. Persze mikor két ilyen modell esetében kiapadt készletekről beszélünk, akkor azért az másként értendő, mint egy Samsung Galaxy S4 vagy egy iPhone 5 esetében, hiszen itt eleve nem milliós tételek forognak, hanem csak néhány ezer gépről beszélhetünk.

A FireFox OS-t felvezető készülékpáros a GeeksPhone és a Mozilla örömére megfelelő sikerrel nyugtázhatja a rajtot. A Keon és a Peak pillanatnyilag sem kapható, de a készletek pótlásán folyamatosan dolgoznak. Arról sajnos nem esett szó, hogy mégis mekkora raktárkészlettel vágtak bele a forgalmazásba, így nem tudni, hogy pontosan mennyi fogyott eddig. Annyit kiderített a TheNextWeb, hogy a GeeksPhone napi szinten ötezer darabot tud leszállítani, és ezeknek szinte azonnal meg is vannak a gazdáik. Ez komoly bizakodásra adhat okot, hiszen mint már említettük, ezek az első példányok, és főleg a fejlesztésben érdekelteknek szánják őket, akikből ezek alapján nincs hiány. A következő nagyobb mennyiségre még a hétvége előtt számíthatnak az érdeklődők - nyilatkozta a GeeksPhone illetékes munkatársa a TechCrunch megkeresésére.

Elől a Keon és mellette a Peak.

Az olcsóbb Keon nettó 91 eurós áron rendelhető meg; ez Snapdragon S1 családból származó, egymagos, 1 GHz-es Qualcomm chipet és egy 3,5 hüvelykes HVGA felbontású megjelenítőt házasít össze. Emellett egy 3 megapixeles kamerát is kapunk, a kapcsolati képességei között pedig feltűnik a Wi-Fi, a Bluetooth és a 3G HSDPA támogatás is. A Peak már lényegesen komolyabb gépezet, és ennek megfelelően az ára is magasabb: ezért 150 eurót kérnek. Itt már egy 4,3 hüvelykes, 960 x 540 képpontos felbontású IPS panellel kerülünk szembe, a sebességfelelős pedig egy Snapdragon 200-as MSM8225 lesz 1,2 GHz-es órajelen, két Cortex-A5 maggal. Ezen felül megduplázódott a kamerák száma is, hiszen a 8 MPixeles főkamera mellett egy 2 megás is feltűnik, mely a videócsevegések bonyolítására szolgál.

A szélesebb felhasználói köröket célzó eszközök még váratnak magukra, de a munkálatok nagyon jól állnak, és a legutóbbi információink alapján nyár elején elérhetővé válhatnak - egy hónappal korábban, mint arra számítani lehetett az év elején közöltek után.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward