Néhány mondatban

Néhány mondatban

Multitouch lesz a linuxos Nokia telefonokban

A Maemo konferencián jelentették be, hogy a Maemo következő verziója már támogatni fogja az Apple telefonok kapcsán megismert multitouch megoldást. Ehhez a hardvert is módosítani kell, ezen készülékek kapacitív kijelzővel készülnek majd - számolt be az arstechnica.com.

Az első usb3-as meghajtó

A Buffalo bemutatta az első usb3-as szabványú meghajtóját, amely egy és másfél terabájtos méretekben érhető el. Ezekhez csatlakozik hamarosan a két terabájtos modell is. Az eszközök használatához a cég a NEC világelső eszközét ajánlja. Együtt 285 dollár körüli áron érhetőek el - írta az osnews.com.

OpenBSD 4.6

Megjelent az OpenBSD 4.6, melyben számos apró és néhány komolyabb hibajavítás történt. A telepítő cd képe a projekt honlapjáról és az ismert tükörszerverekről tölthető le - írja az openbsd.org.

A világ legkisebb linuxos hálózati kiszolgálója

A Lantronix bemutatta a legújabb Xport beágyazott rendszerét. Az eszköz alig nagyobb, mint egy RJ45-ös aljzat (9,6 gramm), mégis nyolc megabájt memóriát, 16 megás flash tárat, ethernet portot és soros felületet is biztosít. Az eszköz webkiszolgálót, SSH-t futtat, valamint támogatja az SSL-t és az IPv6-ot is - közölte a linuxfordevices.com.

OpenSSH 5.3

Az OpenSSH projekt a tizedik születésnapját is ünnepelte az 5.3-as verzió bejelentésével. Az OpenSSH-t alapvető eszköze a legtöbb rendszeradminisztrátornak, aki Unix vagy Linux alapú szervert üzemeltet, lehetővé teszi azok biztonságos távoli elérését. A mostani kiadás főleg a Portable OpenSSH-ban hozott számos hibajavítást - olvasható openssh.comon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward