Shop menü

NÉHÁNY AIB PARTNER EGYEDI RADEON RX 7900-AS VIDEOKÁRTYÁJA MÉGIS MEGJELENHET MÁR DECEMBER 13-ÁN

A többség várhatóan csak majd 1-2 héttel a rajt után dobhatja piacra saját portékáját.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Néhány AIB partner egyedi Radeon RX 7900-as videokártyája mégis megjelenhet már december 13-án

Tisztult a kép a Radeon RX 7900-as sorozat két érkező modelljével kapcsolatban, amelyekkel kapcsolatban előzőleg egy iparági pletyka azt állította, 2022. december 13-án csak az MBA, vagyis a Made by AMD verziók lesznek elérhetőek. Utóbbiak referencia nyomtatott áramköri lappal, referencia hűtéssel, illetve referencia órajelekkel rendelkeznek, az egyes verziók között csak néhány matrica, valamint a csomagolás dizájnja tekintetében lesznek különbségek.

Az eredeti információ a BoardChannels informátoraitól származik, ám azóta egy frissítés is érkezett a témában, hála a ComputerBase munkatársainak, akik az AIB partnerektől tudták meg, nagyjából mire is számíthatunk a valóságban 2022. december 13-án. Noha az igaz, hogy az AIB partnerek által készített egyedi videokártyák, amelyek egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt GPU órajelekkel érkezhetnek, tényleg nem lesznek széles körben elérhetőek a hivatalos rajt alkalmával, ám mégis találkozhatunk néhány modellel már az első napon is.

Az aktuális helyzet alapján az egyedi videokártyák többsége 1-2 héttel a hivatalos rajtot követően jelenhet meg, ám könnyen lehet, hogy ezek már az első napon felbukkannak előrendelésben, csak a szállításukra kell várni egy picit. Az is előfordulhat, hogy az első időszakban ezekből a termékekből kisebb hiány alakul majd ki, mert a kereslet nagyobbnak ígérkezhet, mint a kínálat, de ezt majd csak a rajtot követő napokban láthatjuk biztosan.

Az új videokártyákkal kapcsolatban egyelőre semmi konkrét információ nem szivárgott ki, nem úgy, mint anno a GeForce RTX 40-es sorozatú modelleknél, amelyekről nemcsak a legfontosabb információk láttak napvilágot a hivatalos kereskedelmi rajt előtt, de egyes régiókban még magukat a kártyákat is meg lehetett vásárolni idő előtt. Az AMD termékeinél ilyesmi egyelőre nincs, az egyes AIB partnerek még csak fotókat közölnek érkező videokártyáikkal kapcsolatban, ám pontos paramétereiket egyelőre nem árulták el.

Jó esély van arra, hogy az ASUS TuF Gaming sorozatú megoldásai az elsők között jelenjenek meg a piacon, ezek ugyanis elsők között mutatkoztak be anno, a többi AIB partner, például a PowerColor és a Sapphire is csak ízelítő képeket tett közzé érkező videokártyáival kapcsolatban, konkrét bejelentésre nem kerítettek sort eddig. A helyzet persze lehet, hogy változni fog a hivatalos rajt előtti napokban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére