Négy új mobil Celeron CPU az Intel kínálatában

A gyártó négy új mobil Celeron processzort dobott piacra.

Négy új mobil Celeron CPU az Intel kínálatában

A friss központi egységek a várakozásokkal ellentétben sajnos még nem  Ivy Bridge architektúra köré épülnek, helyette inkább a régi, Sandy Bridge mikroarchitektúrát használják. A négy újdonság közül kettő, a Celeron 807-es és Celeron 877-es modellek ultravékony, könnyű noteszgépekben kaphatnak majd helyet, míg a másik két modell, azaz a B730-as és B820-as a belépőszintű megoldások között helyet foglaló noteszgépekben tűnhetnek fel a nem is oly távoli jövőben.

Az új Celeron processzorok érkezését eredetileg a harmadik negyedév végére várták, így ez a korai rajt meglepetésként érte a piacot. Jó hír, hogy a friss modellek 35%-kal alacsonyabb áron érkeznek, mint elődeik, ami az AMD x86-os és az ARM alapú mobil eszközök jelentette egyre növekvő konkurencia miatt indokolt.

Az összes új processzor rendelkezik Intel HD Graphics 3000-es videó vezérlővel, de csak az alap Sandy Bridge szolgáltatásokat támogatják, amelyek között csak az SSE4-ig terjedő utasításkészlet, a VT-x virtualizációs támogatás és az Intel 64-es támogatás van jelen. Az IGP esetében a Celeronoknál megszokott módon nem jár QuickSync Video, WiDi és Clear Video HD támogatás sem, valamint az InTRU 3D támogatásról is le kell mondanunk. A Hyper-Threading és a Turbo Boost támogatás szintén a karcsúsítás áldozatául esett, de ezt a korábbi gyakorlat alapján már megszokhattuk. Más kérdés, hogy egyes források az egymagos processzorok esetén engedélyezett Hyper-Threading támogatásról beszélnek, a gyártó hivatalos weboldalán azonban egyelőre nincsenek jelen az újdonságok.

A friss modellek legfőbb tulajdonságait – beleértve várható áraikat is – az alábbi táblázatban összegeztük:

A táblázatban szereplő árak most is ezer darabos megrendelés esetén érvényesek, ahogy az lenni szokott.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward