Napokon belül elindul a Google Drive

A Google felhő alapú tárhelyéről már évek óta pletykálnak, de a szolgáltatás napjainkig még mindig nem indult el. A legutóbbi információk idén februárban érkeztek – ezek alapján már nagyon úgy tűnt, hogy tényleg hamarosan elrajtol a Google online tárhely szolgáltatása. Most újabb értesülések futottak be a témában, amelyek szerint egy hét múlva végre hódító útjára indulhat a Google Drive.

Napokon belül elindul a Google Drive

A Google felhő alapú tárhelyéről már évek óta pletykálnak, de a szolgáltatás napjainkig még mindig nem indult el. A legutóbbi információk idén februárban érkeztek – ezek alapján már nagyon úgy tűnt, hogy tényleg hamarosan elrajtol a Google online tárhely szolgáltatása, majd újfent tovább csúszott a projekt. Most újabb értesülések futottak be a témában, amelyek szerint egy hét múlva végre hódító útjára indulhat a Google Drive.

Az online tárhely szolgáltatás 5 GB-nyi ingyenes tárterületet kínál majd minden felhasználónak, ha pedig ennél többre lenne szükségünk, akkor némi pénzért növelhetjük a mennyiséget. Az 5 GB-nyi tárhely pont 3 GB-tal több, mint amit a rendkívül népszerű DropBox kínál, ez a különbség pedig jó eséllyel a Google-höz irányíthatja mindazokat, akik ingyenes felhő alapú tárhelyre vágynak. A következő hét keddén induló Google Drive szolgáltatás nem csak Windows, hanem Mac OS operációs rendszert futtató konfigurációkon is elérhető lesz.

A források szerint a szolgáltatás Internet Explorer-ben és a Mac OS Finder alkalmazásában egy önálló könyvtár formájában lesz elérhető, persze csak a szükséges szoftver telepítése után. A Google Drive indulásáról már legalább 2007 óta érkeznek a pletykák – az ideiek például április közepére, egészen pontosan az április 16-ai hétre tették a szolgáltatás elindításának várható időpontját. Ez a jelek szerint nem jött be, de reméljük, a jövő keddre szóló „jóslat” már végre valóra válik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward