Nagyfelbontású miniképernyők a Kopin-tól

Míg a legtöbben minél nagyobb kijelzők előállítására törekednek, a Kopin épp az ellenkező irányba tart: legújabban például a világ legkisebb 600x480-as felbontású (mindössze 0,27 hüvelykes képátló) VGA LCD-jét alkották meg.

Nagyfelbontású miniképernyők a Kopin-tól

Míg a legtöbben minél nagyobb kijelzők előállítására törekednek, a Kopin épp az ellenkező irányba tart: legújabban például a világ legkisebb 600x480-as felbontású (mindössze 0,27 hüvelykes képátlóval rendelkező) LCD-jét alkották meg.

Házimozihoz persze nyilván alkalmatlan ez az apróság, viszont számos fogyasztói és katonai alkalmazáshoz is igen jól jöhet; a gyártó szerint például a jelenleg is épp feltörőben lévő DSLR-fényképezőgépekhez különösen jól fognak majd jönni a nagyfelbontású miniképernyők.

A fejlesztés nyomán megnyílik az út a 0,34 hüvelykes, 800x600-as SVGA, a 0,44-es 1024x768-as XGA és a 0,56-os 1280x1024-es SXGA kijelzők előtt is, ragyogóan kikövezve az utat a Kopin végcélja, a "postai bélyegnél kisebb" 2048 x 2048-as képernyők felé.

Hogy ennek az ideje mikor jön majd el, azt egyelőre még nem tudják, de ha ilyen jól haladnak a fejlesztésekkel, akkor feltehetőleg erre sem kell már túl sokáig várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward