Nagy reményekkel hagyja el Dél-Koreát a G Flex

Az LG hajlított mobilja nemzetközi szinten is forgalomba kerül. Pár év múlva a piac közel felét már ilyen gépek uralhatják.

Nagy reményekkel hagyja el Dél-Koreát a G Flex

Az LG Mobile és az LG Display egyaránt nagyon ambiciózus, ha a hajlékony megjelenítők és az ezek köré épített mobiltelefonokról van szó. Ez persze nem meglepő azt figyelembe véve, hogy most először felcsillant a reményfény a vállalat előtt, ami felé elindulva a Samsung nyomába eredhetnek.

A legnagyobb riválisuknak tartott Samsung hatalmas fölénnyel uralja most a mobiltelefonok piacát, ám ez a szegmens elképesztő gyorsan változik, elég csak megnézni, hogy milyen képet festett öt vagy tíz éve ez a terület. Most, a flexibilis megjelenítőknek köszönhetően az LG úgy érzi, hogy nyeregbe kerülhet. Dr. Ramchan Woo, a vállalat egyik munkatársa a pozitív jövőképét az aktuális előrejelzésekre alapozza. Szerinte az embereknek unalmassá váltak már a megszokott lapos készülékek, és a jövőben sokan a különböző irányokban hajlított kialakítások előtt hódolhatnak be. A következő öt évben gyorsan nőhet ezeknek a száma: 2015-re 12 %-ot várnak, 2018-ra pedig számításaik szerint az okostelefonok mintegy 40 százaléka hajlékony alapokra épül már majd. Ezzel együtt megnő az érdeklődő vállalatok száma is, akiket az LG örömmel látna el a flexibilis panelekkel, akkumulátorokkal és egyéb alkatrészekkel.

No, de ne szaladjunk ennyire előre; lássuk, most hol tartanak ezek a gépek. Az LG és a Samsung jóformán egyszerre rántotta le a leplet a hajlított okostelefonjárol, a G Flexről és a Galaxy Roundról. A páros mindkét tagja a vállalatok hazájában, Dél-Koreában került bevetésre, és azonnal fel is keltették a nagyérdemű figyelmét, kiváltképp az LG megoldása, az ugyanis egy öngyógyító burkolatot kapott. A G Flex hátlapja gyakorlatilag a mindennapi használat során keletkezett karcokra fittyet sem hány, a mikrokarcok néhány perc alatt a múltba vesznek, és a kicsivel komolyabb sérüléseket is kiheveri idővel. Az LG azt nem árulta el, mégis hogyan működik ez a dolog, de a tapasztalatok alapján némi melegítéssel és dörzsöléssel gyorsítható a folyamat. Következő lépésben az LG ki fogja terjeszteni a termékének forgalmazását, és ezzel előnybe kerülnének a Galaxy Rounddal szemben. A hónap közepére Hong Kong, Szingapúr és Thaiföld is megkapja a G Flexet.

Egyelőre tehát maradnak Ázsiában a terjeszkedéssel együtt is, de szerencsére azt is megtudhattuk, hogy nem lesz ez mindig így. Hivatalos adatot arra vonatkozóan nem kaptunk ugyan, hogy Európába és az Egyesült Államokba mikor érkezik, de erre biztosan sor kerül a közeljövőben. 2014 elejére érheti el a gép az első európai országokat, és valószínűleg a nagyobb felvevőpiacok fognak prioritást élvezni. Az LG G Flex ára még nagyon magas, de reményeink szerint ez valamelyest mérséklődik a terjedéssel egybekötve – csaknem 1000 dollárt kóstál jelenleg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward