Működőképesek az Intel 22nm-es chipjei

Az IDF, azaz a várva várt Intel Developer Forum végre kezdetét vette, így az elkövetkező napok folyamán bővelkedünk majd Intel hírekkel, amelyek a gyártó soron következő újdonságairól rántják le a leplet. A rendkívül nagy jelentőséggel bíró rendezvény első napján a vállalat első embere mutatta be a cég első 22 nm-es csíkszélességgel készülő termékeit, amelyek egy nagy ostyán foglaltak helyet. Paul Ottelini állítása szerint ezek a chipek tökéletesen működőképesek, ami bizony nagy szó.

Működőképesek az Intel 22nm-es chipjei

Az IDF, azaz a várva várt Intel Developer Forum végre kezdetét vette, így az elkövetkező napok folyamán bővelkedünk majd Intel hírekkel, amelyek a gyártó soron következő újdonságairól rántják le a leplet. A rendkívül nagy jelentőséggel bíró rendezvény nyitónapján a vállalat első embere mutatta be a cég 22 nm-es csíkszélességgel készülő termékeit (alsó kép). Paul Ottelini állítása szerint ezek a chipek már tökéletesen működőképesek, ami bizony nagy szó.

A világ első 22 nm-es csíkszélességgel készülő chipjei a hírek szerint SRAM memória cellákkal és logikai áramkörökkel egyaránt fel vannak szerelve, ezek a megoldások egyébként más néven a Sandy Bridge kódnévre keresztelt processzorok, amelyek a Nehalem után következő architektúra váltás képviselői. A termékek  a vállalat szerint azt bizonyítják, hogy a fejlesztések a lehető legjobb ütemben haladnak, amelynek eredményeként az új, 22 nm-es csíkszélességgel készülő processzorok sorozatgyártása a terveknek megfelelően 2011 első felében minden gond nélkül megindulhat, no de ez az időpont még igen messze van, addig sok minden történik még a piacon. A 22 nm-es csíkszélességgel készülő lapkák egyébként 2,9 milliárd tranzisztort hordoznak magukban, ezzel együtt a termékek kétszer akkora sűrűséggel bírnak (tranzisztorszám tekintetében), mint a 32 nm-es gyártástechnológiával bíró termékek.

Ezzel egy időben Ottelini azt is bejelentette, hogy megkezdődött a vállalat első 32 nm-es processzorainak sorozatgyártása, amelyek az első olyan megoldások, amik integrált videó vezérlőt is magukban hordoznak. A 32 nm-es Westmere kódnévre keresztelt processzorok várhatóan még az idei év negyedik negyedévében forgalomba kerülhetnek, azaz már nem kell rájuk sokat várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward