Működik a PhysX a Radeon HD 3850-esen

Az Nvidia jelenleg is gőzerővel dolgozik a CUDA technológia új változatán, amelynek segítségével a szoftver x86-os processzorok esetében is használható lesz. A CUDA az ATI és egyéb GPU-k esetében egyelőre hivatalosan nem használható, ám egy ügyes felhasználó már működésre bírta az Nvidia PhysX technológiáját egy ATI Radeon HD 3850-es kártyán is, ehhez a CUDA SDK és a PhysX SDK csomagokat vette igénybe.

Működik a PhysX a Radeon HD 3850-esen

Az Nvidia jelenleg is gőzerővel dolgozik a CUDA technológia új változatán, amelynek segítségével a szoftver x86-os processzorok esetében is használható lesz. A CUDA az ATI és egyéb GPU-k esetében egyelőre hivatalosan nem használható, ám egy ügyes felhasználó már működésre bírta az Nvidia PhysX technológiáját egy ATI Radeon HD 3850-es kártyán is, ehhez a CUDA SDK és a PhysX SDK szoftverfejlesztői csomagokat vette igénybe.

Az NGOHQ.com munkatársa, Eran Bandit állítása szerint a munka nem volt különösebben nehéz A vélemények szerint a PhysX támogatás a Radeon kártyák esetében nem szoftveres problémák, hanem inkább a "játékpolitika" miatt nem érhető el hivatalosan, amin egy pillanatig sem érdemes csodálkozni. Eran elmondása szerint, ahogy le tudja ellenőrizni többféle Radeon videokártyán az ATI PhysX Enabling Utility-t, elérhetővé teszi azt a nagyközönség számára is. A szoftver tesztelése elsőként egy Radeon HD 3850-es egységen zajlott, Eran a 3DMark Vantege-on próbálta ki, hogy mire képes a PhysX támogatás.

Az első teszt alkalmával a rendszer 22,606 pontot kapott a processzor teljesítményére, így a végeredmény P4262 lett. Ugyanez a teszt egy PhysX támogatás nélküli konfiguráción nagyjából P3800 körüli pontszámmal zárul.

Mivel az NGOHQ.com és az AMD között nincs semmiféle kapcsolat, így Eran sajnos nem tudta kipróbálni, hogy a kis módosítás milyen hatással van a rendszer teljesítményére mondjuk egy Radeon HD 4850-es vagy egy Radeon HD4870-es videokártya esetében.

Egy biztos: érdemes figyelemmel kísérni a www.ngohq.com oldalt, ahol remélhetőleg hamarosan elérhető lesz az új szoftver.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward