MSI Z77A-GD80: új alaplap, Thunderbolt porttal

Megérkezett az MSI legfrissebb, Z77-es lapkakészlettel ellátott alaplapja.

MSI Z77A-GD80: új alaplap, Thunderbolt porttal

Az új deszka ezúttal is LGA-1155-ös processzorfoglalattal érkezik, ami mind az előző generációs SandyBridge, mind pedig az új Ivy Bridge processzorokat fogadja. A rendkívül jól felszerelt újdonság Military Class III-as technológiával készült.

A tápelllátást DrMOS II-es MOSFET-ekre bízták, amelyek dupla hővédelemmel érkeznek, de a VRM részleg tartalmaz még kis formátumú Hi-C CAP típusú kondenzátorokat is, amelyek nem csak a sikeres tuningról gondoskodnak, de a túlméretezett processzorhűtők felszerelését is támogatják. Az „i”-re a pontot a Super Ferrit tekercsek és a szilárdtest kondenzátorok teszik fel.

A Z77A-GD80-as modellen összesen 4 darab DDR3-as memóriafoglalatot találunk, ezekben akár 64 GB-nyi DDR3-2677 MHz-en ketyegő rendszermemória is elhelyezhető, ha bírjuk anyagilag. A GD80-as modell bővítőhelyei között három darab PCI Express 3.0 x16-os és négy darab első generációs PCI Express x1-es slotot találunk. Az alaplap kétutas Nvidia SLI és háromutas AMD CrossfireX támogatást kínál.

SATA portokból négy darab 3 Gbps-os és 2 darab 6 Gbps-os áll rendelkezésre az Intel Z77-es PCH jóvoltából – ezekhez jár RAID 0,1,5,10 támogatás is. Egy külső vezérlő jóvoltából további két SATA 6 Gbps-os port is lapul a csatlakozók között. USB 3.0-s portokból csak négy jár: kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés, azaz tüskesor formájában az alaplapon található – külön USB 3.0-s vezérlőről nem tesz említést az MSI sajtóközleménye, a termék pedig még nem került fel az MSI hivatalos weboldalára, legalábbis hírünk írásának pillanatában.

A hangzásról 7.1 csatornás, THX TruStudioPro támogatással is rendelkező audió vezérlő gondoskodik, a Gigabites Ethernet vezérlő szerepét pedig egy Intel-féle megoldás tölti be. Az alaplap különlegessége, hogy Thunderbolt vezérlővel is felszerelték, ami 10 Gb/s-os adatátviteli sávszélességet kínál, természetesen irányonként és csatornánként. Valószínűleg emiatt nem került plusz USB 3.0-s vezérlő az alaplapra.

A hátlapon a Thunderbolt port mini-DisplayPort csatlakozója mellett egy HDMI és egy D-Sub videó kimenet is lapul. Az ATX formátumú, OC Genie II támogatással és grafikus kezelőfelületet kínáló ClickBIOS II-vel érkező alaplap árával kapcsolatban jelenleg nem állnak rendelkezésre információk, de ahogy ezeket sikerül beszerezni, frissítjük a hírt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward